• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tadić i Mićić u trci za Predsjednika RS?

Autor mondo.ba

Srpska demokratska stranka otkrila je svoje najjače adute za predstojeće izbore.

Savez za promjene će nakon kandidature PDP-ovca Mladena Ivanića i Naprednjaka Nikole Poplašena, razmatrati kandidaturu još četiri SDS-ovca, za Predsjednika Republike Srpske i člana Predsjedništva BiH.

"Mićo Mićić i Ognjen Tadić su kandidati za Predsjednika RS za razgovore, a ja i Mirko Šarović smo kandidati za razgovore za Predsjedništvo BiH", rekao je Mladen Bosić za Alternativnu televiziju.

Kandidati za razgovore unutar Saveza za promjene dolaze iz najvećih stranaka. SDS je po dva nominovao za svaku funkciju. Mladen Ivanić poručuje da je za sada ispred PDP-a on jedini kandidat. NDP Dragana Čavića u startu se odrekao trke za pojedinačne funkcije, sa PDP-om mimo Saveza za promjene dogovorio je zajedničku borbu za BH parlament.

"Mi u Narodno demokratskom pokretu nemamo nikakvih predrasuda o ovom cijelom poslu. Mi smo, počev od mene, pa nadalje, jasno rekli da osnovni kriterijum u okviru Saveza treba da budu oni koji će savez predstavljati i pobijediti", rekao je Dragan Čavić.

O SDS-ovoj ponudi kadrova nije se izjasnio ni Mladen Ivanić. Kaže da će konsenzus biti jedini kriterijum prilikom odlučivanja o imenima koje će Savez za promjene staviti na izborni listić.

"Ostaje naš dogovor, ostaje ključna varijanta, da prije svega partije koje su parlamentarne sjednu i porazgovaraju i ja vjerujem da ćemo mi to uraditi u narednih nekoliko dana", izjavio je Mladen Ivanić za ATV.

Opozicija je čitav posao sa kandidaturama planirala da završi do kraja maja. Zbog elementarne nepogode odgodili su donošenje odluke. Iako su javno izašli sa imenima još ne žele da otkrivaju sve karte. Samo ponavljaju da biraju pobjednika tj. kandidata koji može da osvoji najviše glasova. Imena kandidata još nije objavila ni vladajuća koalicija.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE