• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pobjeda banjalučkih šetača!

Autor mondo.ba

Banjalučki Okružni sud obustavio je prekršajni postupak u Banjaluci protiv banjalučkih šetača i odbacio tužbu kojom su Miodrag Dakić, Branislav Tešanović i Dražen Crnomat, bili proglašeni krivima za prelazak ulice kroz crveno svjetlo.

 Pobjeda banjalučkih šetača! Izvor: MONDO arhiva

Izvor: MONDO arhiva

Kako stoji u rješenju Okružnog suda, shodno odredbi člana 54. tačka g) Zakona o prekršajima Republike Srpske, nastupila je zastarjelost (relativna) za vođenje prekršajnog postupka, javlja portal "Buka".

Istovremeno je Okružni sud u Banjaluci obustavio prekršajni postupak i protiv okrivljenih Lidije Dodeve Ristić, Aleksandra Trifunovića, Nikice Pucarevića, Sofije Grmuše, Milana Macanovića i Damira Hristića.

Kako se navodi u presudi, odgovor na žalbu ovlašćenog organa dostavili su okrivljeni Miodrag Dakić, Branislav Tešanović, Dražen Crnomat i Aleksandar Trifunović sa prijedlogom da se žalba ovlašćenog organa odbije kao neosnovana.

Kako je za Buku tada potvrdio Dražen Crnomat, žalba je predata Okružnom sudu zbog povrede materijalnog propisa o prekršajima i bitne povrede odredaba prekršajnog postupka.

Crnomat je kazao kako se žalbom tražilo da Okružni sud u Banjaluci, kao drugostepeni sud, žalbu okrivljenih Dakić Miodraga, Tešanović Branislava i Crnomat Dražena uvaži, pobijano rješenje ukine i vrati prvostepenom sudu na ponovni postupak, odnosno da pobijano rješenje preinači i okrivljene oslobodi svih optužbi, odnosno da postupak obustavi.

Urednik Buke Aleksandar Trifunović je rekao da se ovim potvrdilo to što banjalučki šetači ponavljaju od samog početka – prekršajni postupak protiv njih najobičnija je  farsa, jer su Banjalučani protestovali protiv čovjeka koji je zbog zloupotreba u slučaju Medicinske elektronike osuđen od strane banjalučkog Okružnog suda na tri godine zatvora.

Podsjećamo, protesti za Picin park u Banjaluci bili su prvi masovniji protesti u ovom gradu i trajali su više mjeseci.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE