• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tasovac u Banjaluci, posjetio Muzej RS (Foto)

Autor mondo.ba

U Republiku Srpsku je doputovala delegacija iz Srbije, koju predvodi ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac, radi potpisivanja bilateralnih sporazuma o unapređenju saradnje u oblasti kulture.

Tasovac je posjetio Muzej Republike Srpske i tom prilikom je pohvalio inventivnost zaposlenih u toj instituciji kulture.

"Ovi ljudi su na nevjerovatan način uspjeli da prostor, koji nije predviđen da bude muzej, pregrade i omoguće ovoliko pojedinačnih izložbenih prostora", rekao je Tasovac.

On je naglasio da mu je posebno uzbudljivo u Muzeju Republike Srpske to što, hodajući kroz ovaj Muzej zapravo prolazite kroz vijekove, istorijske događaje i različite oblasti.

Ministra Tasovca dočekali su pomoćnik ministra za kulturu Republike Srpske Irena Soldat - Vujanović, direktor Muzeja Republike Srpske Nada Puvačić, te direktor Republičkog zavoda za zaštitu kulturno-istorijskog i prirodnog nasljeđa Slobodan Nagradić.



Tasovac će danas u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske govoriti na otvaranju gostujuće izložbe Galerije Matice Srpske "Dobrović, Šumanović, Konjović, Šuput - Evropski konteksti".

On je prije podne razgovarao sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom o održavanju zajedničkih manifestacija RS i Srbije kojima će se obilježiti stogodišnjica od početka Prvog svjetskog rata.

Dodik je podržao sporazum o saradnji koji će danas biti potpisan između Ministarstva prosvete i kulture RS i Ministarstva kulture i informisanja Srbije.
On je naglasio značaj unapređenja kulturne saradnje, saopšteno je iz kabineta predsjednika RS.

Tasovac će održati sastanak i sa premijerkom RS Željkom Cvijanović. Sastanak će biti održan u Kabinetu premijera Srpske sa početkom u 15.00 časova, najavljeno je iz Biro Vlade Republike Srpske za odnose s javnošću.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE