• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik zadovoljan mjerama Vlade Srpske

Autor SRNA

Predsjednik Republike Srpske i lider SNSD-a Milorad Dodik ocijenio je da su Vlada Republike Srpske i republičke institucije veoma odgovorno predložile sistem mjera za sanaciju posljedica poplava u Srpskoj.

"Čestitam i veoma sam ponosan na ono što je učinila Vlada, prije svega premijer Željka Cvijanović i Republički štab za vanredne situacije u situaciji izazvanoj poplavama", rekao je Dodik danas novinarima u pauzi sjednice parlamenta Srpske.

Dodik je rekao da su angažman, upornost i energija premijera Republike Srpske doprinijeli da su mnogi problemi rješavani u samom toku, a da su Vlada i Republika Srpska jedini od svih koje je zadesila elementarna nepogoda dali složen i kompatibilan sistem mjera, koji je tražio i donošenje odluka parlamenta.

On je poručio narodu Republike Srpske da će mjere Vlade biti usvojene i da ovo što se dešavalo u parlamentu Srpske u pogledu nasilja brzo zaborave i prepuste institucijama da urade svoj dio posla.

"Mjere su neophodne za svakog čovjeka koji je stradalnik, za prostore gdje je bila velike štete, institucije i za obnovu infrastrukture", istakao je Dodik.

On je rekao da se mnoge teme koje nemaju veze sa ovim mjerama pokušavaju staviti na dnevni red parlamenta Srpske.

"Opozicija svojim djelovanjem pokazuje da se nalazi u neobjašnjivoj situaciji, jer su mnogi njihovi lokalni funkcioneri javno pohvalili mjere Vlade Republike Srpske", istakao je Dodik.

Dodik je rekao da vjeruje da će javnost u Srpskoj jasno prepoznati sve napore, ističući da je u ovom trenutku potrebna solidarnost, te da je apsolutno neprimjereno bilo kakvo bahato ponašanje i upotreba sile pojedinih poslanika.

On je rekao da će nakon usvajanja predloženih mjera biti jasno da je Srpska dala adekvatan odgovor na poplave, da ima solidarnost i da će se realizovati pomoć od 5.000 KM za svaku stambeno ugroženu jedinicu.

"Mi isključivo želimo pomoći ljudima. Bili smo spremni da prihvatimo svaki konstruktivan prijedlog opozicije, kojih nije bilo. Lokalni funkcioneri opozicije po pojedinim opštinama jedva su dočekali ove mjere i sami su priznali rad Vlade Republike Srpske i republičkih institucija, bez čije pomoći ne bi mogli da prežive prve najteže dane udara poplava", kaže Dodik.

Dodik je rekao da sve to nije bilo dovoljno da poslanici opozicije u parlamentu Srpske budu odgovorni i da ponašanjem i diskusijama doprinesu afirmaciji onoga što nam je sada najpotrebnije - solidarnosti i jedinstva.

On je rekao da je i sam učestvovao u kreiranju predloženih mjera sa Vladom Republike Srpske i da uopšte nije bilo predviđeno da penzioneri izdvajaju bilo šta u Fond solidarnosti, već da su na insistiranje Udruženja penzionera da žele da budu solidarni i oni uključeni u Fond.

Dodik je rekao da opozicija razumije efekte predloženih mjera, čiji je cilj pomoć ljudima, ali da njima nije stalo do te pomoći, jer žele haos, destabilizaciju Republike i nesposobnost Vlade Srpske i na tome prave politiku.

"Naša politika je srediti situaciju, pomoći ljudima, pokazati solidarnost i jedinstvo", istakao je Dodik.

Dodik je rekao da su apsolutne neistinite tvrdnje opozicije da se predloženim mjerama bilo ko favorizuje i da neko želi da se u ovome okoristi.

On je rekao da se u prvim danima poplava u Srpskoj moralo prikupljati sve što je bilo realno moguće da se pomogne, dodajući da su mnoga preduzeća pomagala, ne baveći se pitanjima garancije za svoju robu, već su pomagali Vladi Republike Srpske.

Dodik je pozvao sve poslanike u parlamentu Srpske na staloženost, da bi se usvojile predložene mjere Vlade Republike Srpske.

On je rekao da ne podržava verbalne napade na premijera Republike Srpske u parlamentu Srpske i na žene uopšte, ističući da to pripada primitivizmu i da je iznenađen da je ta vrsta primitivizma ušla u parlament i iskazana iz usta onih koji su dobili podršku naroda.

"Republika Srpska i njena stabilnost nije upitna, a to što pojedini poslanici opozicije pokušavaju da učine spada u vrstu nedoličnog ekscesnog ponašanja. Na to smo navikli i nemamo namjeru da se sa njima nosimo", zaključio je Dodik.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE