• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Babalj: Džakula da podnese ostavku

Autor SRNA

Poslanik SDS-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Darko Babalj izjavio je danas da direktor Uprave za indirektno oporezivanje BiH Miro Džakula mora da podnese ostavku, zbog organizovanog kriminala u toj instituciji.

"SDS je u prethodne dvije godine upozoravao na spregu kriminala i korupcije sa politikom na nivou BiH. Džakula je najodgovorniji za situaciju u UIO BiH", rekao je Babalj novinarima u Banjaluci.

Babalj je zatražio da Sud i Tužilaštvo BiH ispitaju Džakulin rad u UIO. "On je kao borca za sprječavanje kriminala i korupcije i velikog pravdenika promovisao Zdravka Cvjetinovića", dodao je Babalj.

Prema njegovim riječima, odgovorni za situaciju u UIO je i Upravni odbor ove institucije, jer ne sprječava kriminal i korupciju.

U akciji kodnog naziva "Pandora", koju od jutros u više gradova BiH provode pripadniji Agencije za istrage i zaštitu BiH, uhapšeni su bivši direktor UIO BiH Kemal Čaušević i pomoćnik direktora Sektora za carine Uprave Zdravko Cvjetinović.

Među uhapšenim je i bivši šef carinske ispostave Sarajevo Alija Mašić, bivši šef carinske ispostave Gradiška Nedeljko Milovanović, kao i bivši šef carinske ispostave Brod Milenko Mikić, saznaje Srna.

Među uhapšenima je i šef na graničnom prelazu Brod Avdija Škahić.

U ovoj, do sada najvećoj akciji zbog krivičnih djela korupcije u kojoj je privedeno i oko 30 zvaničnika carinskih organa i UIO.

Tagovi

SDS

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE