• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Suđenje Mladiću ponovo otkazano

Autor SRNA

Suđenje bivšem komandantu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću ni danas nije nastavljeno pred Haškim tribunalom zbog bolesti generala.

Mladić se cijele sedmice nije pojavljivao u sudnici, jer je obolio od stomačnog gripa i njegov branilac Branko Lukić sudije je u ponedjeljak, 23. juna, obavijestio o tome.

Budući da general Mladić nije želio da se odrekne prava da prisustvuje suđenju, raspravno vijeće Haškog tribunala odlučilo je da proces ne nastavlja u njegovom odsustvu, dok ne ozdravi.

General Mladić je, kako je medicinsko osoblje iz sudskog pritvora navelo u formularu koji je Tribunal objavio prethodnih dana, u najmanje dva navrata bio prebačen u hašku bolnicu Bronovo, a bio je i u pritvorskoj bolnici.

Medicinski tehničar iz sudskog pritvora na formularu je rukom dopisao - "Mladić je juče vraćen u pritvorsku jedinicu i neophodno mu je da se oporavi od boravka u bolnici. On nije u stanju da danas prisustvuje suđenju".

Mladićev advokat Branko Lukić rekao je Srni ranije da general Mladić ima problema sa stomačnim virusom i da je slab, izmoren i u dosta lošem stanju.

On je naglasio da na Mladića veliki uticaj ima suđenje, odnosno to što mu se sudi po cijeli dan.

Predsjedavajući sudija Alfons Ori je na kratkom zasjedanju u utorak nastavak procesa odgodio na "neodređeno vrijeme", odnosno dok Mladić ne ozdravi.

Suđenje generalu Mladiću počelo je u Hagu 16. maja 2012. godine, a od sredine maja ove godine u toku je dokazni postupak odbrane.

Haški proces generalu Mladiću trebalo bi da bude nastavljen u ponedjeljak, 23. juna.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE