• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SIPA "češlja" CIK

Autor mondo.ba

Tužilaštvo BiH dalo je nalog Državnoj agenciji za istrage i zaštitu BiH da preispita proceduru izbora najpovoljnijeg ponuđača za štampanje izbornog materijala za čije je provođenje zadužen CIK BiH, javljaju "Nezavisne novine".

Pripadnici SIPA u utorak popodne ušli su u prostorije CIK-a, a istražuju da li je bilo nepravilnosti da ugovor za štampanje i pakovanje glasačkih listića s hrvatskom kompanijom "Zrinjski" bude poništen, te da ovaj posao bude dodijeljen banjalučkoj firmi "Atlantik BB". Navodno je ugovor ponuđen kompaniji koja bi posao uradila za oko 250.000 KM više.

Pripadnici SIPA su ušli i u Ured za razmatranje žalbi te je izuzeta i neka dokumentacija koja će poslužiti u daljoj istrazi, javljaju "Nezavisne".

"A Centralna izborna komisija odbila je juče kao neosnovan prigovor kompanije 'Zrinski' iz Čakovca na odluku da sporazum i ugovor za štampanje i pakovanje glasačkih listića bude dodijeljen 'Atlantiku'", potvrdila je Maksida Pirić, portparol CIK BiH. Dodala je da firma "Zrinjski" ima pravo u roku od pet dana da podnese žalbu Kancelariji za žalbe.

Kancelarija za razmatranje žalbi ranije je, na osnovu žalbe preduzeća "Atlantik BB" iz Banjaluke, poništila odluku CIK-a da glasačke listiće štampa hrvatska firma "Zrinjski", nakon čega je ovaj posao dodijeljen banjalučkom preduzeću.

Pirićeva je istakla da ovo neće uticati na izborni proces te da je i prilikom raspisivanja izbora vođeno računa o eventualnim prigovorima i žalbama. Naglasila je da će, u svakom slučaju, izbori biti održani kako je i planirano, 12. oktobra.

Tužilaštvo BiH je još 30. juna donijelo odluku da će istražiti navode o nelegalnosti pri proceduri izbora najpovoljnijeg ponuđača za štampanje glasačkih listića.

Kristina Jozić, portparol Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), kazala je juče da je ova agencija još u petak dobila nalog od Tužilaštva BiH da izvrši provjere u CIK-u te da pripadnici SIPA to još rade.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE