• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Usvajanje rebalansa budžeta planirano 15. jula

Autor mondo.ba

Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je plan Vlade da rebalans republičkog budžeta bude usvojen 15. jula, prije redovne skupštinske pauze 20. jula.

Cvijanovićeva je rekla da se na rebalansu radi već nekoliko sedmica, ali da je opredjeljenje Vlade da, paralelno sa obnovom od poplava, obezbijedi i budžetsku stabilnost.

"Naše opredeljenje je da nijedna funkcija i nijedan važan projekat ne zamre i ne bude na čekanju zato što nas je zadesila ova velika nesreća. Zbog toga smo danas i odlučili da idemo u završetak projekta stambenog zbrinjavanja", rekla je Cvijanovićeva, a prenosi Press RS.

Govoreći o donatorskoj konferenciji za BiH u Briselu 16. jula, premijerka Srpske navela je da će učestvovati na konferenciji, ali da nema pretjerana očekivanja, jer još nije izrađen dokument o procjeni štete u BiH, koji će biti osnova za utvrđivanje nivoa donacije.

"Nažalost, kao i u svemu u BiH, i tu smo došli u ćorsokak, ali se nadam da ćemo to otkočiti. Prethodno, 8. jula u Parizu imamo pripremni sastanak za konferenciju na kojem će ministar finansija pripremiti put za moje učešće na konferenciji", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je napomenula da će se Fond solidarnosti puniti iz različitih izvora, od kojih će dobar dio biti povoljni međunarodni krediti, ali da se u jednom dijelu može osloniti i na donacije.

"Moramo, međutim, razumjeti da su donacije stvar koja dolazi u prvim momentima, ali nakon nekog vremena prestaju, jer se na drugim mjestima u svijetu dešavaju nesreće", rekla je Cvijanovićeva.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE