• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đokić kandidat za člana Predsjedništva BiH

Autor SRNA

Socijalistička partija predložiće lidera stranke Petra Đokića za kandidata za člana Predsjedništva BiH na predstojećim izborima, izjavio je danas predsjednik Izvršnog odbora SP-a Slobodan Protić.

"Smatramo da član Predsjedništva BiH mora biti čovjek koji ima ogromno političko iskustvo i znanje i koji je svojim dugogodišnjim radom provjeren kroz politiku Republike Srpske i mora da uživa opšte povjerenje građana u Srpskoj", kaže Protić.

On je na konferenciji za novinare u Banjaluci rekao da je predsjednik SP-a jedan od najiskusnijih od svih političara u vladajućoj koaliciji, podsjetivši da je Đokić obavljao niz značajnih političkih dužnosti od nastanka Republike Srpske.

Odgovarajući na pitanje da li su o kandidaturi Đokića za člana Predsjedništva BiH razgovarali sa koalicionim partnerima, Protić je rekao da je u koaliciji dogovoreno da se dođe do najkvalitetnijeg rješenja za ovu funkciju, ali da nije pominjano ime kandidata.

"NJegovo ime biće saopšteno u utorak, 8. jula. Do tada ćemo imati koalicioni sastanak, a unutar kolicije je sazrelo mišljenje da Republika Srpska, odnosno naša koalicija, u Sarajevu mora da kandiduje najkvalitetnijeg čovjeka za ovu funkciju. To nije pitanje jedne stranke, već pitanje građana", napomenuo je Protić.

On je naveo da nema antagonizama u koaliciji, koja je politički zrela i do 8. jula će doći do najboljeg kandidata koji će zastupati interese Srba i Republike Srpske, ali i svih građana.

Protić je najavio da SP ide sa punim listama na predstojeće izbore u svim izbornim jedinicama.

"U Unsko-sanskom kantonu smo dogovorili zajedničku koalicionu listu sa SNSD-om. Potpuno je izvjesno da ćemo imati punu listu i našeg kandidata za sve nivoe vlasti u Federaciji BiH", rekao je Protić.

On je naveo da se koalicija SP-a, DNS-a, SNSD-a dogovorila da na predstojeće izbore idu sa zajedničkim kandidatima za predsjednika Republike Srpske i člana Predsjedništva BiH.

"Smatramo da u ovom trenutku nema boljeg i jačeg kandidata za predsjednika Republike Srpske od aktuelnog predsjednika Milorada Dodika", naglasio je Protić.

On je istakao da je Dodik političar koji na najbolji način može da vodi Republiku Srpsku u naredne četiri godine i da zastupa njene interese ne samo unutar BiH, nego i na međunarodnom planu.

Protić je rekao da će struktura lista i kandidata za predstojeđe izbore biti završena do 8. jula, dok će kompletne liste biti poznate 9. jula, za kada je planirana sjednica Predsjedništva i Izvršnog odbora partije.

Članovi Glavnog odbora SP-a Radenko Đurica i Nevenka Lolić Vučković istakli su da je ova partija pripremila platformu o radu stranke u naredne četiri godine, kao i o oporavku Republike Srpske nakon teških poplava.

"U ovoj platformi jedan od prioriteta je čuvanje institucija Republike Srpske i ulaganje u njene resurse, kao što su obnovljivi izvori energije i voda", rekao je Đurica.

Vučkovićeva je rekla da solidarnost i socijalna pravda imaju značajno mjesto u platforni ove partije, podsjećajući da su to uvijek bile ideje vodilje SP-a.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE