• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nove poplave: Neizvjesna noć u pojedinim opštinama

Autori mondo.ba Autori Agencije

Nevrijeme praćeno jakim pljuskovima zadalo je nove probleme stanovništvu u BiH. Mediji javljaju da je najteže u Tuzlanskom kantonu gdje kiša pada istim intezitetom i gdje su u toku evakuacije ljudi. Bez struje 5.000 Semberaca.

 Nove poplave: Neizvjesna noć u pojedinim opštinama Izvor: Dušan Volaš, mondo.ba

Izvor: Dušan Volaš, mondo.ba

U opštini Gračanica najteža situacija je u naselju Centar-Orahovica gdje je poplavljeno 50-60 stambenih objekata od lokalnih potoka. U prekidu je bio i saobraćaj na magistralnom putu M-18, a vozila su preusmjeravana preko regionalnog puta Orahovica- Srebrenik, navodi se u izvještaju kantonalne uprave Civilne zaštite Tulanskog kantona.

U opštini Srebrenik vatrogasci vrše evakuacije ljudi, a sprovodi se i akcija spašavanja troje djece kod potoka u Delićima, javio je Klix.

U opštini Lukavac najteža situacija je u mjestima Orahovica, Turija, Prokosovići i gradu Lukavcu gdje ima nekoliko poplavljenih stambenih objekata. Vatrogasci ispumpavaju vodu iz podrumskih prostorija zgrada.

Ekipe civilne zaštite su na terenu i zajedno sa drugim komunalnim službama bore se kako bi zaštitili ljude i materijalna dobra.Ukoliko kiša nastavi padati ovim intenzitetom, očekuje se stanje gore nego u prošlim poplavama, kažu iz Civilne zaštite TK-a.

Olujeno nevrijeme praćeno kišom prouzrokovalo je probleme u i opštinama Zenica, Žepče, Banovići, Ilidža i Maglaj, a bilo je nekoliko evakuacija iz objekata u koje je ušla voda, potvrđeno je iz federalne Uprave civilne zaštite.

Evakuacije su vršene u opštini Zenica, a u Banovićima je voda nosila lokalne mostove, prenijeli su ranije federalni mediji.

Ekipe kantonalnih i federalne uprave civilne zaštite su na terenu i rade na sprečavanju većih problema koje mogu izazvati padavine.

U Željeznom Polju je uništena privremena saobraćajnica.

...
Izvor: YouTube


Ekipe Civilne zaštite Kantona Sarajevo evakuisale su radnike iz tržnog centra "Robot" u Rajlovcu, a na terenu u ilidžanskim naseljima ispumpavali su vodu iz objekata.

Obilne padavine, pljuskovi praćeni grmljavinom, doveli su do naglog povećanja rijeka Jablanica i Megare na području Mjesne zajednice Jablanica, te plavljenja kuća, saobraćajnica i poljoprivrednog zemljišta.

Na desetine kuća u naseljima ove mjesne zajednice poplavljeno je ili "opkoljeno" vodom, drugi put u posljednjih desetak dana, dok je u naselju Bajrići pokrenuto klizište zatrpalo dvije kuće, ali su stanovnici na vrijeme evakuisani.

Mještani na području Jablanice su oko 19.00 časova ostali bez električne energije.

Bijeljina: Bez struje 5. domaćinstava

Olujno nevrijeme praćeno kišom koje je predveče zahvatilo Semberiju pruzrokovalo je nestanak električne energije za oko 5.000 potrošača, rečeno je Srni u bijeljinskoj "Elektrodistribuciji".

"Do kvara je došlo na dva dalekovoda - Novo Selo i Ciglana, čijoj popravci će se pristupiti čim se vrijeme stabilizuje", rekao je dežurni radnik u "Elektrodistribuciji".

Ostali građani Semberije koji imaju struju na trenutke ostaju bez dometa internet mreže, telefonije i kablovske televizije.

Iz gradske uprave ranije je upozoreno na mogućnost novih poplava u mjestima koja gravitiraju uz rijeke i brdske rječice, stanovništvo je upozoreno da skloni i zaštiti materijalna dobra, a naređena je i pripravnost svih komunalnih i službi civilne zaštite.

Upozorenje Hidrometeorološkog zavoda RS

Tokom večeri i sutra u Republici Srpskoj očekuju se jake padavine i do 60 litara po metru kvadratnom, u pojedinim krajevima praćene gradom i jakim vjetrom.

Večeras iza 21 sat u Banjaluci je ponovo počela da pada jaka kiša.

Iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske su upozorili da zbog padavina može doći do bujičnih poplava manjih rijeka u sjevernim, sjeverozapadnim i istočnim dijelovima Republike Srpske. Na snazi je stanje pripravnosti.  

U Banjaluci je ranije danas za sat vremena palo 47 litara kiše po kvadratnom metru, a pljusak je pratio olujni vjetar. Nekoliko objekata je uništeno, a u pojedinim dijelovima grada nestalo je struje.

Gradski štab za vanredne situacije Banjaluka zaključio je danas na sjednici da sve nadležne gradske komunalne službe i dio jedinica civilne zaštite budu u pripravnosti, zbog upozorenja da bi u Banjaluci moglo biti obilnijih padavina tokom dana.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE