• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pomoć iz Japana: Donacije i povoljni krediti

Autor SRNA

Japan će, osim planiranih donacija, ponuditi tehničku pomoć i povoljne kredite BiH za saniranje posljedica od poplava, najavio je predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta Japana Bunmei Ibuki.

Tokom današnjeg susreta sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem, Ibuki je izrazio saučešće porodicama poginulih u poplavama koje su nedavno zadesile BiH.

On je zahvalio za nesebičnu pomoć koju je BiH pružila njegovoj zemlji nakon nesreće u Fukušimi 2011. i dodao da Japan to izuzetno cijeni, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Izetbegović je zahvalio Japanu za ukupnu pomoć BiH i naglasio potrebu da se što prije pomogne stanovništvu u poplavljenim područjima. On je pozvao japanske investitore da u većem broju ulažu u BiH i tako dodatno pomognu ekonomski razvoj.

U prijateljskom razgovoru sagovornici su posebnu pažnju posvetili bilateralnim odnosima i konstatovali da su politički odnosi BiH i Japana veoma dobri, te da treba uložiti dodatne napore za unapređenje ekonomske saradnje, bez obzira na geografsku udaljenost, navodi se u saopštenju.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE