• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SDS: Plate ministrima tek kad se isplate penzije

Autor SRNA

Poslanik SDS-a u Parlamentarnoj skupštini BiH Aleksandra Pandurević izjavila je da će ova stranka dovođenjem investicija i otvaranjem radnih mjesta učiniti sve da poboljša ekonomsku situaciju u Republici Srpskoj.

Prema njenim riječima ovo će i penzioni sistem učiniti stabilnijim i sigurnijim.

Pandurevićeva je obećala da, ukoliko SDS pobijedi na izborima, nijedan ministar u Vladi Srpske neće primiti platu, a da prethodno ne budu isplaćene penzije, te da neće biti povećanja plata u javnom sektoru dok prethodno ne budu usklađene penzije.

Ona je na konferenciji za novinare u Banjaluci naglasila da će SDS ukinuti solidarni porez na penzije i plate koje su ispod prosječnih, te 10 KM takse za električna brojila.

Najavu o povećanju penzija, Pandurevićeva je nazvala licemjernom i poručila da penzioneri 12. oktobra imaju jednostavan izbor - da glasaju "da zadrže sadašnje stanje u kojem žive na ivici egzistencije ili za promjene koje će im omogućiti da normalno žive, da im se vrati dostojanstvo i sigurnost".

Član Glavnog odbora Partije ujedinjenih penzionera Nikola Galić pozvao je penzionere da glasaju za promjenu sadašnjeg stanja u kojem Srpska, kako je naveo, ima najniže penzije u okruženju.

"Prosjek naših penzija u odnosu na prosječnu platu je najniži u regionu. Pao je ispod 40 odsto, u Srbiji je 60 odsto", rekao je Galić. On je poručio da je politički cilj ove partije da prosječna penzija bude najmanje 50 odsto prosječne plate.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Hahaha ! Prvo penz4ja pa plata ministru bas si humana. Sta mislis das mi 1 tvoju platu a ja tebi godisnju penziju. Kakva iröija

MONDO REPORTAŽE