• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odlikovano 65 boraca iz bijeljinske regije

Autor SRNA

U Bijeljini su danas, na Dan grada, uručena posthumna odlikovanja za 65 srpskih boraca čiji su životi ugrađeni u stvaranje i odbranu Republike Srpske.

Ukazom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, "Medaljom zasluga za narod" posthumno je odlikovano ukupno 205 poginulih boraca Vojske Republike Srpske, povodom 15. septembra, Dana nestalih i poginulih boraca.

Odlikovanja za 65 srpskih boraca iz bijeljinske regije uručio je porodicama poginulih predsjednik Organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske Nedeljko Mitrović.

U obraćanju članovima porodica na svečanosti u sjedištu gradske administracije, Mitrović je rekao da je ovaj čin podsjećanje na herojstvo boraca koji su živote utkali u Republiku Srpsku, za slobodu srpskog naroda, i podsjetio da se još traga za 1.678 srpskih boraca.

On je istakao da su republička i lokalne vlasti u Srpskoj intenzivirale proces zapošljavanja djece poginulih boraca, pokazujući tako stvarno poštovanje i odgovornost, ali da je bez posla još oko 2.000 djece iz ove populacije.

Uručenju medalja porodicama poginulih u Bijeljini prethodilo je polaganje vijenaca na centralni spomenik braniocima u Odbrambeno-otadžbinskom ratu na gradskom trgu.

Dan grada Obilježava se u znak sjećanja na oslobođenje Bijeljine od fašističkog okupatora u Drugom svjetskom ratu.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE