• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U znak protesta zapalili zdravstvene knjižice

Autor SRNA

Članovi Koalicije "Borci za novu politiku", nezadovoljni stanjem u zdravstvu Srpske, simbolično su zapalili zdravstevne knjižice.

Nosilac izborne liste Koalicije "Borci za novu politiku" za NS RS u Izbornoj jedinici pet Tihomir Gligorić smatra da je sistem zdravstvene zaštite u RS "uništen i da je za to odgovoran bivši ministar zdravlja RS Ranko Škrbić.

Gligorić je na konferenciji za novinare ispred Univerzitetske bolnice - Kliničkog centra Banjaluka rekao da je za četiri godine putem Fonda zdravstvenog osiguranja Srpske potrošeno više od 2,5 milijardi KM za obavezno zdravstveno osiguranje i da, uprkos tome, nema vakcina za bebe, citostatika i lijekova za najteže bolesnike.

On je rekao da zdravstvena knjižica "ne služi ničemu osim da se stavi pečat, kao potvrda da je neko platio doprinose".

"Ovjeravanje zdravstvenih knjižica treba da ode u neslavnu istoriju – svi zaslužuju osnovno zdravstveno osiguranje, a ne samo oni koji imaju plate", poručio je Gligorić.

On je naglasio da "Borci za novu politiku" traže da se uvede besplatna zdravstvena zaštita za sve građane, bez obzira na status i imovno stanje i da se sve plati iz budžeta.

Nosilac izborne liste Koalicije "Borci za novu politiku" za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinici tri Aco Prelić istakao je da građani Srpske imaju Ustavom zagarantovano pravo na besplatno liječenje i lijekove.

Prelić je naveo da se natalitet u Srpskoj ne može popraviti time što će trudnice plaćati porođaje.

"Jedino su možda malo zadovoljeni ratni vojni invalidi, međutim borci iako su prve kategorije nemaju besplatnu zdravstvenu zaštitu i moraju plaćati i lijekove i participacije", tvrdi Prelić.

Članovi Koalicije "Borci za novu politiku", nezadovoljni stanjem u zdravstvu Srpske, simbolično su zapalili zdravstevne knjižice.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE