• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SDS: Vrijeme je da Srpska kreira politiku BiH

Autor SRNA

Kandidat SDS-a za poslanika u Parlamentarnoj skupštini BiH Aleksandra Pandurević rekla je u Zvorniku da je krajnje vrijeme da Republika Srpska bude ta koja će kreirati politiku u BiH.

"To nam je uspijevalo dok smo nastupali pod jednom zastavom Republike Srpske u Sarajevu, ali, nažalost, tu platformu neodgovorno je raskinuo SNSD", rekla je Pandurevićeva na javnoj tribini SDS-a.

Ona je dodala da je namjera SDS-a da bude taj koji će upravljati političkim procesima u čitavoj BiH, umjesto što je Republika Srpska dovedena u poziciju da se stalno od nečega brani.

"U Sarajevu moramo da radimo u interesu građana Republike Srpske, štiteći ustavnu poziciju Srpske, da tražimo rješenja, a ne da se tamo političari bave kome nametnuti tender i kako što veće pare uzeti iz budžeta BiH", rekla je Pandurevićeva.

Nosilac liste SDS-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz izborne jedinice sedam Dragomir Vasić rekao je da na oktobarskim izborima mora doći do promjena, koje podrazumijevaju da se narod pita, da se napravi demokratska Vlada, te da presjednik Republike Srpske predstavlja jedinstvo njenih građana.

On je dodao da Republici Srpskoj treba predsjednik mlad, obrazovan i perspektivan političar, kao što je Ognjen Tadić, kao i ambijent u kome će građani slobodno moći da kažu svoje mišljenje.

Prema njegovim riječima, SDS će, kad doće na vlast, uhapsiti sve kriminalce, donijeti zakon o ispitivanju porijekla imovine i vratiti oduzeti novac.

"Kad se uvede red i zakon, kada svi građani budu jednaki pred zakonom, onda ćemo dovesti investitore. To su stvari koje nudi SDS i nadamo se da će građani Republike Srpske to prepoznati. Želimo da promjene upravo krenu iz Zvornika i Banjaluke", rekao je Vasić.

Na tribinu su govorili kandidati SDS-a za poslanike u Narodnoj skupštini Republike Srpske i Parlamentarnoj skupštini BiH Silvana Petković i Dobrica Kucalović.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE