• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlajki: Stranke da sklope džentlmenski sporazum

Autor SRNA

Predsjednik Partije ekonomske i socijalne pravde Emil Vlajki pozvao je vladajuće i opozicione stranke u RS da sklope džentlmenski sporazum da će eventualne sporne izborne rezultate riješiti na miran način.

On tvrdi da bi stranke to trebalo da urade kako bi se izbjegli nemiri i strana intervencija.

Vlajki je upozorio da će, ukoliko su tačne sumnje da se pripremaju grupe iz studentske i boračke populacije za proteste povodom navodne izborne krađe SNSD-a, a vlast na to odgovori uz pomoć represivnog aparata, doći do krvoprolića.

"Bez obzira da li budu u pravu vladajuće stranke ili opozicija, u slučaju bunta stradaće narod", rekao je Vlajki na konferenciji za novinare, izrazivši bojazan da će se u tom slučaju umiješati "oni koji sa NATO snagama krstare zemljom u bornim kolima".

Vlajki smatra da je dužnost vladajućih i opozicionih stranaka, kao i inteligencije i novinara, da takav scenario spriječe.

On je rekao da je prije nekoliko mjeseci u BiH ušlo 100 britanskih vojnika, ali da se u vezi sa tim ne diže buka kao u vezi sa dolaskom ruskih državljana u Republiku Srpsku.

"Možemo se igrati vlasti i opozicije u mirnom periodu, ali šta ako ovakav scenario rezultira stranom intervencijom i unitarizacijom BiH", upozorio je Vlajki.

Prema njegovim riječima, ovakva situacija mogla se izbjeći da su dvije najveće stranke u Republici Srpskoj formirale vlast.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Ma narod je potrosni materijal koga to jos interesuje, vazna je fotelja

MONDO REPORTAŽE