• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pandurević: SDS neće u koaliciju sa SNSD-om

Autor SRNA

Srpska demokratska stranka je zadovoljna rezultatima ostvarenim na opštim izborima u BiH, jer su za Narodnu skupštinu RS dobili blizu 50 odsto glasova više nego na prethodnim izborima, tvrdi Aleksandra Pandurević.

 Pandurević: SDS neće u koaliciju sa SNSD-om Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Poslanik SDS-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH je rekla da SDS još nije imao pregovore s nekom strankom u vezi sa formiranjem vlasti, ali da će u Sarajevu tražiti da se sastavi vlast u interesu građana Republike Srpske i cijele BiH, a da u Banjaluci sigurno neće sa SNSD-om jer postoji koncepcijska razlika sa tom strankom.

Ona je dodala da se još ne zna tačan broj mandata u parlamentu Srpske, ali da bi trebalo sačekati bar još oko 30.000 glasova iz inostranstva.

Komentarišući zahtjev lidera DNS-a Marka Pavića da ta stranka dobije mjesto mandatara, Pandurevićeva je rekla da je to njegov legitiman zahtjev, te da je Pavić sada u odnosu na SNSD u poziciji kao što je nekada Ivica Dačić bio u odnosu na SNS.

Pandurevićeva je naglasila da je sasvim izvjesna pobjeda kandidata Saveza za promjene za srpskog člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića, čime su Savezu otvorena vrata za formiranje vlasti na nivou BiH.

Ona je navela da je i dalje neizvjestan rezultat kada je riječ o predsjedniku Republike Srpske, a tako će ostati dok se ne prebroje svi glasovi mobilnih timova i glasovi iz inostranstva.

"Ta se razlika iz sata u sat smanjuje u korist kandidata Saveza Ognjena Tadića, tako da na ovih još neprebrojanih oko 80.000 glasova očekujemo, ipak, pobjedu našeg kandidata", rekla je Pandurevićeva na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Ona je istakla da je zabrinjavajući veliki broj nevažećih glasačkih listića od čak šest odsto, što dovodi u pitanje legitimnost izbora, zbog čega će tražiti ekspertizu tih listića.

Pandurevićeva je napomenula da Gradska izborna komisija Banjaluka odbija da im dostavi zapisnike uz određene izgovore, te dodala da postoje indicije da su rezultati u nekim zapisnicima falsifikovani, ali ne samo u Banjaluci.

"Postoji na nekim izbornim mjestima nesaglasnost podataka koji su unijeti u zapisnik i podataka koje imaju posmatrači. Tu ćemo zatražiti ponovno brojanje ili čak ponavljanje izbora", naglasila je Pandurevićeva.

Ona kaže da traže da CIK poštuje Izborni zakon, a jedna od stvari na kojima će narednih godina insistirati jesu izmjene Izbornog zakona.

Pandurevićeva je navela da je SDS podnio i tri krivične prijave zbog ozbiljnog narušavanja izbornog procesa, a jedna od njih se odnosi i na člana Savjeta za razvoj SNSD-a Ranka Lukića koji je sa 20 nepoznatih lica onemogućavao biračima da glasaju.

Upitana da li SDS strahuje da može doći do osipanja Saveza za promjene, Pandurevićeva je rekla da ne vidi zašto bi do toga došlo.

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

ja

A zasto gospodjica ne kaze koliko ima nevazecih listica za clana predsjednistva, tu joj nista nije sporno.

Gz

Dobro je ako ste zadovoljni a ja mislim da ste najveci gubitnici. Progurali ste Ivanica sad mozete i Pavica a uz pomoc Zapada mozda poguraju i vaseg Tadica pa da i vi nesta dobijete

MONDO REPORTAŽE