• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Putin pozvao Izetbegovića u Moskvu

Autor SRNA

Predsjedavajući Predsjedništva BiH pozvan da prisustvuje proslavi sedamdesetogodišnjice pobjede u Drugom svjetskom ratu, koja će biti održana 9. maja naredne godine u Moskvi

Novoimenovani ruski ambasador u BiH Petar Ivancov prenio je predsjedavajućem Predsjedništva BiH Bakiru Izetbegoviću poziv predsjednika Rusije Vladimira Putina da prisustvuje svečanoj proslavi 70-godišnje pobjede u Drugom svjetskom ratu.

Izetbegović je danas u odvojenim ceremonijama u Sarajevu primio akreditivna pisma Ivancova i novoimenovanih ambasadora Francuske Kler Bodoni i Palestinske uprave Rizikva Namouraha, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Bodonijeva je prenijela Izetbegoviću pozdrave francuskog predsjednika Fransoa Olanda i potvrdu snažne podrške Francuske BiH u procesu evroatlantskih integracija.

Namourah je Izetbegoviću prenio srdačne pozdrave predsjednika Palestinske uprave Mahmuda Abasa, uz izraze velike zahvalnosti za kontinuiranu i principijelnu podršku.

Novoimenovani ambasadori su Izetbegoviću čestitali ponovni izbor za člana Predsjedništva BiH.

Izetbegović je novoimenovanim ambasadorima zaželio dobrodošlicu i uspješnu misiju u BiH, izrazivši očekivanje da će se tokom njihovog mandata veoma dobri odnosi, koje BiH ima sa ovim državama, nastaviti da razvijaju i da će uzajamna saradnja na svim poljima biti dodatno unapređena.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

SSSS

Mislim da je ovo neka greska. Mile, daj Putinu u cetvrtak islamsku deklaraciju neka vidi zasto se ovaj zalaze. A osim toga upoznaj ga sa tim na kojoj strani se borio njegov otac.Perdon babo.

MONDO REPORTAŽE