• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Još jedno hapšenje u okviru "Gibraltara"

Autor SRNA

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (Sipa) u okviru akcije "Gibraltar" uhapsili su još jednu osobu, S.Z, saopšteno je iz Sipe.

Službenici Sipe rano jutros počeli su akciju "Gibraltar" na području Sarajeva, Banjaluke, Posušja, Mostara i Gruda, postupajući prema naredbama Suda i Tužilaštva BiH.

Do sada je uhapšeno osam osoba osumnjičenih za organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelima iz oblasti kriminala i korupcije, i to falsifikovanje službene isprave, zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, pranje novca, poreska utaja, carinska prevara, te krivično djelo davanje i primanje dara ili drugih oblika koristi i druga krivična djela.

Portparol Sipe Kristina Jozić danas je rekla novinarima da je istražnim aktivnostima utvrđeno da su članovi organizovane kriminalne grupe nezakonitim radnjama, na osnovu falsifikovanih ili štetnih ugovora i faktura, stekli protivpravnu imovinsku korist u iznosu većem od pet miliona evra.

Tužilaštvo BiH jutros je saopštilo da je akcija Sipe usmjerna protiv devet osumnjičenih za organizovani kriminal i da je riječ o Nevenu Kulenoviću, Belmi Kulenović, Sanjinu Kulenoviću, Lajli Torlak, Darku Aleksiću, Ejubu Kučuku, Senadu Zaimoviću, Stipi Prlići i Zoranu Bakuli.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE