• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gaši kao svjedok pokajnik?

Poznati sarajevski kriminalac Muhamed Ali Gaši možda sklopi sporazum sa tužilaštvom i optuži Bakira Izetbegovića, prenosi Avaz.

 Gaši kao svjedok pokajnik? Izvor: MONDO

Gaši bi mogao da optuži šefa Kluba poslanika SDA u parlamentu BiH, da je bio njegov nalogodavac i politički pokrovitelj.

Izetbegović je reagujući na ove nagovještaje izjavio da nije nemoguće da se takav scenario razmatra, ali da je mala šansa da se u takvo nešto i upuste.

"To je tako prozirna, neuvjerljiva, glupa režija da samo može pomoći u razobličavanju `scenarista` pred javnošću. U pitanju su politički protivnici autentičnih bošnjačkih predstavnika u političkom životu BiH. Cilj je izvaditi kičmu Bošnjacima, zadati im strah, pretvoriti ih u pihtiju koju mogu da oblikuju kako hoće", smatra on.

List podsjeća da je nedavno poznati sarajevski kriminalac Amir Pašić Faćo na Federalnoj televiziji optužio poglavara Islamske zajednice u BiH Mustafu Cerića i Izetbegovića da su pokrovitelji mafije i da upravljaju kriminalom, te navodi mogućnost da Gaši u zamjenu za optuživanje Izetbegovića dobije status svjedoka pokajnika i umanjenu kaznu za teška krivična djela za koja je osuđen u prvostepenom postupku. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE