• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Budućnost BiH na domaćim institucijama"

Autor SRNA

Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović i ambasadori Njemačke u BiH Kristijan Helbah i Velike Britanije Edvard Ferguson ocijenili su da je budućnost BiH, njenih naroda i građana, prije svega na domaćim institucijama.

Sagovornici su istakli da je osnov svega izgradnja političkih odnosa i atmosfere punog povjerenja, međusobnoga uvažavanja i dogovaranja, s ciljem ubrzanja reformskih procesa i napretka u BiH.

Iz Predsjedništva BiH saopšteno je da je na saastanku u Sarajevu istaknuta potreba što hitnijeg uspostavljanja vlasti, od kantona do nivoa BiH.

Na sastanku je razgovarano o njemačko-britanskoj inicijativi, implementaciji izbornih rezultata u kontekstu uspostavljanja efikasne vlasti u BiH, kao i o drugim obavezama BiH, prije svega o uspostavljanju mehanizma koordinacije.

Čović je iskazao optimizam da će Predsjedništvo BiH nastojati, u odnosima povjerenja i punog uvažavanja, da radi na obavezama BiH i njenom evroatlantskom putu, a sve u interesu BiH, njenih naroda i građana, odnosno njene političke i institucionalne budućnosti i bezbjednosti, navodi se u saopštenju.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE