• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poplave 2014: Modriči uplaćeno 2.306 KM

Autor SRNA

Stanovnicima Modriče ugroženim u majskim poplavama fizička i pravna lica iz zemlje i inostranstva uplatila su ukupno 2.306 KM novčane pomoći, izjavio je načelnik opštinskog Odjeljenja za finansije Boro Gvozden.

 Poplave 2014: Modriči uplaćeno 2.306 KM Izvor: Mondo/Goran Sivački

U Crvenoj jabuci još ima zatočenih Tamnavom
Izvor: Mondo/Goran Sivački
Ukupna šteta koju su prouzrokovale poplave i klizišta na području ove opštine tokom maja procijenjena je na 26.298.110 KM, od čega je šteta na stambenim i drugim objektima u ličnoj svojini građana procijenjena na 15.080.696 KM. Štetu od poplava u Modriči pretpjelo je 700 domaćinstava.

Gvozden je potvrdio da je na posebni račun, koji je opština Modriča otvorila za prikupljanje finansijske pomoći poplavljenim domaćinstvima, uplaćeno 1.236 KM.

"Sa jedinstvenog računa koji je Vlada Republike Srpske otvorila za prikupljanje humanitarne pomoći za ugrožena područja, budžetu opštine Modriča uplaćeno je 1.070 KM", rekao je Gvozden.

Komentarišući iznos sredstava, Gvozden je naveo da su ona manja od očekivanih, posebno na jedinstvenom računu, a kao mogući razlog, smatra on, jeste da donatori nisu prilikom uplate sredstava naznačili opštinu Modriča kao krajnjeg korisnika sredstava.

Prema podacima iz Jedinstvenog registra šteta Republike Srpske, najveći broj stambenih objekata u Modriči u majskim poplavama je pretrpio štetu veću od 5.000 KM, zbog čega je na području ove opštine dato najviše vaučera sa maksimalnim iznosom od 5.000 KM.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE