• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovjerene liste za Dom i Vijeće naroda BiH

Autor SRNA

Centralna izborna komisija BiH ovjerila je kandidatske liste za izbor srpskih delegata u novom sazivu Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i kandidatske liste za izbor delegata u Vijeće naroda Republike Srpske.

Na sjednici u Sarajevu CIK BiH ovjerio je pet kandidatskih listi sa ukupno 15 imena za izbor srpskih delegata u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Ovjerena je kandidatska lista poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Radovana Vukovića na kojoj su Nebojša Radmanović i Boško Tomić.

Na kandidatskoj listi poslanika u Narodnoj skupštini Srpske Radovana Viškovića su Sredoje Nović, Snježana Bursać-Novaković i Srđan Mazalica.

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Vukota Govedarica dostavio je kandidatsku listu na kojoj su Ognjen Tadić, Kostadin Vasić, Milan Kovač i Pero Đurić.

Na kandidatskoj listi poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Darka Banjca su Darko Babalj, Blagoje Simić i Dragomir Ljubojević.

Kandidatsku listu poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Spomenke Stevanović čine Dragutin Rodić, Draško Aćimović i Tomislav Prtić.

Od 23 kandidatske liste za izbor delegata u Vijeće naroda Republike Srpske CIK BiH ovjerio je 21, dok po jedna iz reda hrvatskog naroda i reda ostalih nisu ovjerene, jer je prilikom provjere utvrđeno da su se pojedini kandidati na tim listama drugačije nacionalno izjasnili na lokalnim izborima 2012. godine.

Te kandidatske liste biće vraćene predlagačima da izvrše zamjenu kandidata, jer će u suprotnom njihove kandidatske liste biti ovjerene u dijelu u kojem ispunjavaju uslove za ovjeru.

Za izbor delegata u Vijeće naroda Republike Srpske iz reda srpskog naroda dostavljeno je devet listi na kojima je 29 kandidata iz reda hrvatskog naroda devet, od kojih jedna nije ovjerena, iz reda bošnjačkog naroda dvije liste sa 15 kandidata, a iz reda ostalih tri kandidatske liste, od kojih jedna nije ovjerena, sa 12 kandidata.

Nekolicini izabranih na proteklim opštima izborima utvrđen je prestanak mandata u skupštinama opština i gradova i dodijeljen sljedećim na listama sa opštih izbora održanih 2012. godine.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE