• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivanić: Dodik mi neće naređivati!

Autor mondo.ba

Nikome neću dozvoliti da bude moj gospodar, ako je Dodik mogao biti gospodar Radmanoviću - meni sigurno neće, kaže predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić

Bošnjaci treba da shvate da ne mogu ukinuti Republiku Srpsku, a mi treba da shvatimo da postoji dejtonska BiH, kao neki okvir u kojem se krećemo, izjavio je za "Politiku" predsjedavajući Predsedništva BiH Mladen Ivanić.

Predsjedavajući predsjedništva BiH kaže da u ovom trenutku ni jedni ni drugi ne mogu ostvariti ratne ciljeve i da to treba ostaviti po strani.

Mladen Ivanić ističe da se, umjesto toga, treba baviti pitanjima o kojima je moguće postići saglasnost, a koja su bitna za sve građane.

Na taj način bi, prema njegovim riječima, pomalo počela da se mijenja sadašnja slika zemlje koju više neće zaobilaziti ozbiljni inestitori.

Ivanić smatra da bi trebalo ostati po strani i pitanje korjenite promjene Ustava BiH jer postoje tri vizije BiH.

"Jedna u Sarajevu, koja želi BiH bez entiteta, druga u Banjaluci, koja želi nezavisnu RS, i treća u Mostaru, koja priželjkuje treći entitet", objašnjava Ivanić.

Predsjedavajući Predsedništva BiH napominje da je u takvoj situaciji nemoguće doći do usaglašavanja stavova oko ustavnih promjena.

Upitan o saradnji sa predsjednikom RS Miloradom Dodikom, Ivanić kaže da sa njim hoće da sarađuje i da je spreman da pita i za mišljenje i stavove.

"Međutim, neću nikome dozvoliti da bude moj gospodar", poručuje Mladen Ivanić i dodaje da, ako je Dodik mogao biti gospodar Radmanoviću - "meni sigurno neće".

Predsjedavajući Predsjedništva BiH ističe da se o svemu može razgovarati, ali da ne dolazi u obzir na mu neko naređuje.

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Polako

Polako Ivaniću, i ne diži se previše nego radi u interesu RS a ako ne budeš, ne treba tebi Dodik, narod će te istjerati iz te fotelje mnogo prije kraja mandata. I tebe i SDS. Glasali smo za vas u najboljoj namjeri a šta je sad ovo, izginušte za fotelje u Sarajevu. Samo sebe gledate, kako ćete se što bolje uvaliti.

Gz

A o cemu bi se ti dogovarao, o lanjskom snijegu, mozda bi se o tome mogli dogovoriti. Neznam sta imas ti s Dodikom ti si u BiH a Dodik pred RS-e. Eto ti BiH pa vladaj koliko hoces ili koliko ti da Bakir. Daleko ti kuca od RS-a bila

MONDO REPORTAŽE