• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lagumdžija: Inicijativa šansa za evropski put BiH

Autor SRNA

Ministar inostranih poslova BiH Zlatko Lagumdžija ocijenio je da inicijativa za pokretanja i ubrzanje evropskih integracija predstavlja veliku šansu za BiH i njen evropski put

Ministar inostranih poslova BiH Zlatko Lagumdžija ocijenio je da inicijativa za pokretanja i ubrzanje evropskih integracija predstavlja veliku šansu za BiH i njen evropski put, jer će omogućiti ekonomski rast i zapošljavanje od čega će direktnu korist imati građani.

Ovaj stav Lagumdžija je tokom radne posjete NJujorku prenio generalnom sekretaru UN Ban Ki Munu, stalnom predstavniku SAD pri UN Samanti Pauer i stalnom predstavniku Kine pri UN Liu Đejiu.

Lagumdžija je Ban Ki Muna i ambasadore upoznao sa političkim prilikama u BiH, posebno o toku formiranja vlasti nakon opštih izbora i aktuelnim dešavanjima o pitanju pristupanja BiH u članstvo EU.

Tokom ovih susreta razgovarano je o regionalnoj saradnji na zapadnom Balkanu, globalnoj borbi protiv terorizma, kao i krizi u Ukrajini i situaciji na Bliskom istoku, saopšteno je iz MIP-a BiH.

Lagumdžija i Ban Ki Mun ocijenili su dosadašnju saradnju BiH i UN uspješnom i izrazili spremnost za njeno dalje jačanje.

Ministar inostranih poslova BiH zahvalio je Ban Ki Munu za angažman koji su UN putem svojih agencija uložile na pružanju hitne pomoći stanovništvu u poplavama pogođenim područjima BiH, kao i za napore koje ulaže s ciljem otklanjanja njihovih posljedica.

Lagumdžija je upoznao generalnog sekretara UN sa novim poplavama koje pričinjavaju ogromne štete, te zatražio pomoć UN u uspostavljanju sistema prevencije od elementarnih nepogoda.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE