• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Moskva: BiH da ne isporučuje municiju Ukrajini

Autor SRNA

Rusija je pozvala BiH da odustane od namjere da isporuči municiju Kijevu, rekao je portparol ruskog Ministarstva inostranih poslova (MIP) Aleksandar Lukaševič.

"Apelujemo da vlasti BiH odustanu od namjere da isporuče municiju Kijevu. Ti planovi su u suprotnosti sa međunarodnim normama, obavezama prema OEBS-u, konkretno u okviru Foruma za saradnju u oblasti bezbjednosti", naveo je Lukaševič.

On je rekao da je Moskva uznemirena najavama o planiranoj isporuci municije iz BiH u Ukrajinu i da su takvi planovi u suprotnosti sa međunarodnim normama, te ne doprinose mirnom rješenju - saopšteno je na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacije.

"Takve namjere ne mogu izazvati ništa drugo osim osude i nedoumice, tim više što te isporuke planira da realizuje zemlja koja je na sebi osjetila sve užase bratoubilačkog rata 1992-1995. godine", rekao je Lukaševič.

On je naveo da posebnu zabrinutost izaziva činjenica da će ovo oružje iskoristiti ukrajinska vojska za nastavak granatiranja naselja i ubistva civila.

"Rezultate sličnih nečovječnih dejstava vidjeli smo u mnogim gradovima i selima jugoistoka Ukrajine", dodao je Lukaševič.

On je istakao da ovakav potez BiH, posebno u vrijeme eskalacije borbenih dejstava na jugoistoku Ukrajine, neće doprinijeti mirnom rješenju u tom rejonu i dovešće do novih besmislenih žrtava među civilnim stanovništvom.

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Boris Tučić podnio je ovog mjeseca ostavku da bi onemogućio izvoz municije u Ukrajinu.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE