• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Emkić: Radikalne grupe ne prijete Brčkom

Autor SRNA

U Brčko distriktu za sada nema prijetnji od radikalnih grupa, saopštio je portparol brčanske policije Halid Emkić.

Emkić je rekao da, kada je riječ o ovoj oblasti kriminaliteta, Policija Brčko distrikta razmjenjuje informacije sa svim bezbjednosnim agencijama na području BiH.

"Prikupljamo informacije za sve radikalne grupe, pa i ovih koje su u dodirnim tačkama sa distriktom. Možemo reći da policija na području Brčko distrikta aktivno djeluje i da cjelokupno stanje bezbjednosti drži pod kontrolom", rekao je Emkić novinarima.

Podsjećajući da Gornju Maoču pokriva MUP Tuzlanskog kantona, Emkić je napomenuo da ovo naselje jeste u blizini Brčko distrikta, ali da je u isključivoj nadležnosti ovog ministarstva.

"Sipa svakako, shodno svojim nadležnostima ima mogućnost da provodi mjere i radnje na tom području", napomenuo je Emkić.

Federalna televizija sinoć je objavila fotografije iz Gornje Maoče na kojima se vide zastava i druga obilježja "Islamske države", ali ih po dolasku u Gornju Maoču pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH danas nisu zatekli.

Gornja Maoča, kod Srebrenika, sjedište je vehabijske zajednice, a stanovnici su skoro deceniju pod istragom policijskih i obavještajnih agencija zbog sumnje da su povezani sa terorizmom.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE