• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik saziva posebnu sjednicu Skupštine RS

Autori mondo.ba Autori Agencije

Predsjednik RS Dodik uputiće sutra zahtjev za sazivanje posebne sjednice Narodne skupštine RS, na kojoj bi se poslanici izjasnili o zajedničkoj izjavi Predsjedništva BiH o evropskom putu. Vladajuća koalicija u RS podržaće inicijativu EU

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da će sutra uputiti zahtjev za sazivanje posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske da bi se u što kraćem roku izjasnila o novoj zajedničkoj izjavi Predsjedništva BiH o evropskom putu.

Dodik je za RTRS rekao da će zatražiti da se Narodna skupština u vezi s ovim pitanjem izjasni u toku naredne sedmice, s obzirom na to da je zahtjev Brisela da o ovom pitanju političari u BiH zauzmu stav do četvrtka, 12. februara.

Predsjedništvo BiH potpisalo je 29. januara Izjavu o evropskoj opredijeljenosti i neophodnim reformama BiH na putu ka EU, na inicijativu Velike Britanije i Njemačke.

Prvu verziju izjave o opredijeljenosti političkih lidera u BiH za preduzimanje neophodnih reformi u okviru procesa pristupanja BiH EU Predsjedništvo BiH utvrdilo je 31. decembra 2014. godine, ali su lideri SNSD-a, DNS-a i SP-a tražili da izjava mora da poštuje ustavni poredak u BiH, da se jasno naznači šta su čije nadležnosti i da ona ne može da bude bilo kakav osnov za prenošenje nadležnosti sa entiteta na BiH.

SNSD, DNS I SP PODRŽAVAJU INICIJATIVU EU

SNSD će u utorak na stranačkim organima podržati izjavu Predsjedništva BiH o evropskom putu BiH, potvrdio je "Nezavisnim novinama" Milorad Dodik, predsjednik te stranke.

On je rekao da je danas sa Markom Pavićem, predsjednikom DNS-a, i Petrom Đokićem, liderom socijalista, razgovarao o nastavku koalicije na nivou RS, te da je zaključeno da će zajedno raditi na nastavku ekonomskih i socijalnih reformi koje su navedene u Ekonomskoj politici za 2015. godinu, usvojenoj u parlamentu.

"Dogovorili smo da ćemo prihvatiti inicijativu EU i to ćemo učiniti sutra i prekosutra na organima partija. Nastavljamo da razgovaramo o određenim politikama u vezi sa dinamikom donošenja zakona u narednom periodu", rekao je Dodik.

Naveo je da su sve tri stranke potvrdile da neće prisustvovati sjednicama dok u Predstavničkom domu parlamenta BiH bude sjedio Šefik Džaferović iz SDA, za kojeg Mirsad Kebo, potpredsjednik FBiH, tvrdi da ima indicija da je umiješan u ratne zločine.

"Sve tri partije podržale su aktivnosti Narodne skupštine RS i Vlade RS do sada i opredijeljeni smo da ubrzamo donošenje reformskih programa", naveo je Dodik.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Feras

Besposlen pop ...

MONDO REPORTAŽE