• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: BiH dobila još teže uslove od EU

Autor SRNA

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je, novim pristupom EU, BiH dobila zahtjevnije uslove na putu integracija, iako se to tako javno ne predstavlja.

"Prije smo imali samo dva pitanja da dobijemo kandidatski status - mehanizam koordinacije i odluka `Sejdić-Finci`. Tvrdim da smo sad dobili još žešće uslove da bi se uopšte mogli kretati po Evropi. Mi smo dobili ozbiljan uslov da Evropska komisija procijeni da se radi o napretku po pitanju ekonomskih reformi", naglasio je Dodik.

Predsjednik Srpske sinoć je za TV "N1" rekao da Hrvatska više ne skriva da želi da pomogne hrvatsku komponentu u BiH, što sve ukupno stvara teže uslove nego što su bili prije godinu-dvije.

Dodik je ocijenio da Evropa više ne izgleda kao prije 10 godina, ističući da više vjeruje u mogućnost da će Srpska nastaviti samostalno postojanje, prije nego što će BiH ući u EU.

"Mnogo je problema tamo. Problem Evrope će biti samo njen opstanak kao zajednice. Imate Grčku, Španiju i mnoge procese. S druge strane, BiH se pokazuje neuspješna po mnogim pitanjima", rekao je Dodik.

Poslanici SNSD i dalje će napuštati sjednice

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da će poslanici SNSD-a napuštati sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH sve dok je u rukovodstvu Šefik Džaferović koji se dovodi u vezu sa ratnim zločinima nad Srbima.

Dodik je rekao da ne može čovjek koji je upravljao operacijama u ratu gdje su se dešavali zločini, biti predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

"Dokle god u Kolegijumu Doma sjedi DŽaferović, SNSD će napuštati sjednicu", rekao je Dodik za TV "N1" i dodao da ne očekuje da će Tužilaštvo BiH učiništi nešto povodom slučaja DŽaferović, jer je to "nakaradna institucija koja je politički motivisana".

Dodik je negirao optužbe predsjednika SDS-a Mladena Bosića da svojom politikom, kao predsjednik Republike Srpske, gura Srpsku u izolaciju, navodeći da se samo u posljednjih deset dana sreo sa 30 ambasadora stranih zemalja.

"SNSD ima najveći broj poslanika u Republici Srpskoj i ima poziciju da odlučuje, bez obzira što će na nivou BiH tamo sjediti nekoliko ljudi iz SDS-a. Bez naše podrške neće moći ništa. BiH nastavlja da živi u zabludama", naveo je Dodik.

On je rekao da klima na političkoj sceni u BiH nije dobra.

"Šta je uslov da se Hrvati osjećaju dobro u ovoj državi? Zašto Bošnjaci ne urade nešto? (Zamjenik predsjednika SDA) Bakir Izetbegović ima naivno uvjerenje da je ovom igrom na zajedničkom nivou nešto riješio. Zovnite me u emisiju u novembru ili decembru pa ćemo vidjeti šta je riješio", istakao je Dodik.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE