• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kolinda Grabar Kitarović stiže u BiH

Autor Anadolija

Dragan Čović najavio je kako će hrvatska predsjednica posjetiti BiH početkom sljedeće sedmice na poziv sva tri člana Predjedništva.

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Hrvatske Tomislav Karamarko i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović predsjedavali su zajedničkom sjednicom Predsjedništava HDZ-a i HDZ-a BiH. Dragan Čović najavio je kako će hrvatska predsjednica posjetiti BiH početkom sljedeće sedmice.

Tomislav Karamarko izjavio je kako je HDZ BiH bratska stranka HDZ-u.

"Hrvatski narod živi u svoje dvije države. Jako nam je stalo da u našoj državi, koja se zove BiH, hrvatski narod bude ravnopravan, da implementira svoj konstitutivni status i u tome naši prijatelji imaju podršku, a ovo je javna manifestacija te podrške, rekao je Karamarko.

Predsjednik hrvatskog HDZ-a je izjavio kako zna da vodstvo HDZ-a BiH učestvuje i sa bošnjačkom i sa srpskom stranom u vođenju politike u BiH.

"Mi ne možemo trpiti da smo u BiH neravnopravan narod. Čović će anulirati tu neravnopravnost i ima našu podršku", rekao je Karamarko.

Čović je izjavio kako je ovo četvrta zajednička sjednica predsjedništva u ovom sazivu HDZ-a.

"Nastojimo svoje djelovanje uskladiti prema potrebama i naših glasača i naših stanovnika i s jedne i s druge strane granice. Vjerujem da ćemo se danas dotaći i tema podjele vlasti u BiH", kazao je Čović.

Saradnja sa srpskom ili bošnjačkom strankom predodređena je izbornim rezultatom, kazao je Čović te naglasio važnost saradnje sa predstavnicima vlasti u Republici Srpskoj u zaštiti tamošnjeg hrvatskog naroda.

Istaknuo je kako odlično surađuje i sa Bakirom Izetbegovićem te da uvažava sve legitimne predstavnike naroda u BiH.

Čović je jutros popio kavu sa predsjednicom Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović te izrazio nadu kako će u nekoliko narednih dana biti domaćini službene posjete hrvatske predsjednice Sarajevu te kako je sa radošću očekuju sva tri člana Predsjedništva.

Kazao je kako posjetu očekuje početkom naredne sedmice, te da se radi o prevažnoj posjeti za sve.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE