• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prvi poslanici RS dobijaju doživotne penzije?

Autor mondo.ba

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, obećao da će, najvjerovatnije kroz zakonska rješenja ili nove propise, regulisati doživotna prava bivših poslanika.

Prije više od dvije decenije usvojili su Ustav Republike Srpske. Poslanici prvog saziva Narodne skupštine u Palati Republike danas su bili samo gosti.

Iako su se prethodnih dana u javnosti žalili da su mnogi od njih u teškom položaju, pred najvišim rukovodstvom Srpske danas nisu bili toliko glasni. Možda i zbog toga što im je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, obećao da će, najvjerovatnije kroz zakonska rješenja ili nove propise, regulisati doživotna prava bivših poslanika, javlja ATV.

“Mislim da je krajnje vrijeme da se to uradi, dovoljno je vremena prošlo”, rekao je Dodik.

A ako su se nekad u skupštinskim klupama otimali za riječ, danas im nije bilo do priče. Bivši poslanici pred novinare nisu stali, ali jeste njihov nekadašnji predsjednik. Momčilo Krajišnik na brigu institucija nije imao primjedbi. Možda i zbog toga, što će njegova Asocijacija dobiti status od javnog značaja.

“Ja samo želim da potvrdim ovo što je predsjednik rekao i da je danas bio konstruktivan sastanak. Prijatno sam iznenađen brigom koja je pokazana”, rekao je Momčilo Krajišnik.

Većina narodnih poslanika s početka 90ih, poslije  sastanka brzo se razišla, pa je ostalo nejasno da li se baš svi slažu sa mišljenjem bivšeg predsjednika Parlamenta.

Sudeći po glavnoj temi sastanka, bivše i sadašnje rukovodstvo bilo je jedinstveno kada je u pitanju značaj očuvanja Srpske. Pa su tako u Asocijaciji njenih stvaralaca obećali da će o tome u narednom periodu i sa ostalim političkim partijama.

Pogledajte prilog.

-
Izvor: YouTube

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE