• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marjanac: Priprema dokumentacije, a ne knjiženje

Autori SRNA Autori Agencije

Zamjenik ministra odbrane BiH Živko Marjanac izjavio je da nisu počela knjiženja vojne imovine na Ministarstvo odbrane BiH, već da je riječ o pripremi dokumentacije za proces knjiženja.

 Marjanac: Priprema dokumentacije, a ne knjiženje Izvor: Mondo/ Goran Sivački

Izvor: Mondo/ Goran Sivački

"Od 63 lokacije, 31 je bila spremna za knjiženje, ali da bi se uknjižile potreban je zakon o vojnoj i državnoj imovini. Prema tome, zakon nije usvojen i nije počelo knjiženje, a saopštenje Ministarstva odbrane BiH više predstavlja samopromociju ministra Zekerijaha Osmića pred kraj mandata", rekao je Marjanac.

On je pojasnio da postoje dvije lokacije koje su knjižene u Orašju i Žepču, što su uradile ove lokalne zajednice u vrijeme dok je još postojalo Hrvatsko vijeće odbrane.

"Opštine Žepče i Orašje dale su da se uknjiži njihova imovina s tim da, ukoliko nije potrebna, bude vraćena ovim lokalnim zajednicama", rekao je Marjanac.

Zamjenik ministra odbrane BiH rekao je da u ovom trenutku nije u mogućnosti da kaže da li će početi knjiženje imovine u Federaciji BiH mimo zakona.

"Vjerujem da u Republici Srpskoj mimo zakona neće biti knjižena imovina", dodao je Marjanac.

Ministarstvo odbrane BiH saopštilo je ranije da je pripremilo dokumentaciju za proces knjiženja 63 perspektivne vojne lokacije na državu BiH, čime se otvaraju vrata Akcionom planu za članstvo BiH u NATO.

Dvije lokacije u Čapljini su već uknjižene na BiH, a za treću u Čapljini potrebno je uraditi tehničke pretpostavke, pa onda knjiženje.

"Narednih dana Ministarstvo odbrane BiH dostaviće Pravobranilaštvu BiH dokumentaciju za četiri lokacije iz Republike Srpske radi knjiženja na BiH", navodi se u saopštenju.

Perspektivne vojne lokacije koje se nalazi na teritoriji RS neće biti uknjižene na državu Bosnu i Hercegovinu, bez obzira na pokušaje institucija BiH i insistiranje međunarodne zajednice, ustvrdili su u petak zvaničnici iz RS, a prenose Nezavisne.

"Što se tiče lokacija na teritoriji RS, to treba da uknjiži naša Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove, a ona mora da postupa po zakonu, a zakonski je trenutno nemoguće uknjižiti tu imovinu na BiH", rekao je u petak Slobodan Radulj, pravobranilac RS.

Ovaj Raduljev stav dijele gotovo svi zvaničnici iz RS, komentarišući to što je Ministarstvo odbrane BiH u četvrtak saopštilo da je započelo knjiženje 63 perspektivne vojne lokacije.

Tagovi

BiH

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE