• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prijeti blokada Misije BiH u Njujorku

Autor SRNA

Ambasador BiH u Stalnoj misiji pri UN Mirsada Čolaković izrazila je bojazan da će, ukoliko se nastavi trend "divljanja" kursa američkog dolara, sigurno doći do blokade rada ove misije.

Čolakovićeva je rekla da je finansijsko stanje takvo da službenici i nižerangirane diplomate doslovno preživljavaju, a da u slučaju daljeg rasta dolara nije sigurno da li će dobiti i iznose za punu stanarinu.

"To bi potpuno urušilo ugled BiH, pogotovo u ovom momentu kada nam Evropa otvara vrata, kada smo u tri ili četiri najvažnija tijela UN, o čemu niko ne piše", rekla je Čolakovićeva za "Nezavisne novine".

Govoreći o odgovornosti za situaciju da je BiH kao jedina zemlja u regionu vezala budžet diplomatsko-konzularnih predstavništava za domaću valutu, Čolakovićeva je rekla da Ministarstvo inostranih poslova ne može samostalno donositi odluke i da je to pitanje i za Savjet ministara i parlament BiH.

"Sistem je zakazao, a možete se i uvjeriti koliko smo se svih ovih godina obraćali Ministarstvu inostranih poslova /MIP/, a MIP pokušavao da sa svoje strane obrazloži stanje", istakla je Čolakovićeva.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Sto prije to bolje

MONDO REPORTAŽE