• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radnici "Kosmosa" ponovo na ulicama (Video)

Autor mondo.ba

Oko stotinu radnika remontnog zavoda "Kosmos“ iz Banjaluke nastavilo je sa protestima zahtijevajući regulisanje dugova iz prethodnih godina.

 Radnici "Kosmosa" ponovo na ulicama (Video) Izvor: Goran Arbutina, mondo.ba

Izvor: Goran Arbutina, mondo.ba

Uz zvukove pištaljki i već prepoznatljive transparente, radnici su ponovo protesnom šetnjom banjalučkim ulicama izrazili svoje nezadovoljstvo stanjem u nekadašnjem banjalučkom gigantu.

I današnja protestna šetnja počela je od kapije "Kosmosa“, a nastavljena je do centra grada.

....
Izvor: YouTube


Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović nedavno je izjavila da u banjalučkom preduzeću "Kosmos" mora biti riješena postojeća situacija i da se pregovara sa ozbiljnim strateškim partnerom.

Direktor preduzeća "Kosmos" iz Banjaluke Dragan Ilić izjavio je da očekuje da će do kraja mjeseca radnicima ovog preduzeća biti isplaćene dvije plate.

"Zahvaljujući pomoći Vlade Republike Srpske, do kraja mjeseca očekujemo odobrenje kredita od Investiciono-razvojne banke, koji ćemo iskoristiti za realizaciju određenih poslova, te od njih isplatiti jednu platu", rekao je Ilić.

On je istakao da je dio jedne plate već isplaćen od sredstava dobijenih od finansijera sa kojim je ovo preduzeće imalo problema.

"Očekujem da se do kraja mjeseca realizuje i naplati projekat na kojem radimo, te završi isplata dvije plate koje su sada sporne, a koje su uslov za prekid štrajka", rekao je Ilić.

Ministar industrije, energetike i rudarstva RS Petar Đokić nedavno je izjavio da je resorno ministarstvo dobilo saznanja da je u banjalučkom preduzeću "Kosmos" bilo zloupotreba u transferu novca i plaćanja, zbog čega moraju biti pokrenuti adekvatni postupci.

"Neka nadležni organi odu tamo i neka to ispitaju", rekao je Đokić.

On je najavio da će resorno ministarstvo pronaći rješenje da "Kosmos" ne ide u stečaj, već da se dalje reorganizuje i da iskoristi pogodnost koju je izgradio, da ima dobrih poslova i da te poslove naplati.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je ranije da MUP Srpske nije dobio zahtjev za istragu u banjalučkom preduzeću "Kosmos", te dodao da ne nakon što dobiju informacije koje su najavljene odlučiti šta dalje.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE