• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DF: HDZ i SDA žele izvršiti ekonomski udar

Autor SRNA

Predsjedništvo Demokratskog fronta izrazilo je žaljenje što su rukovodstva HDZ-a i SDA, čini se, odlučila da zbog uspostavljanja političke kontrole nad jednim ili dva upravna i nadzorna odbora dovedu u pitanje evroatlantsku budućnost BiH

Najavljeno uvođenje novih propisa kojima se reguliše izbor upravnih i nadzornih odbora u javnim preduzećima, a koji su nesumnjivo u suprotnosti sa važećim Zakonom o privrednim društvima, DF smatra nezakonitim i ravnim ekonomskom državnom udaru.

Predsjedništvo DF-a na jučerašnjoj sjednici dalo je punu podršku politici koju članovi DF-a vode u izvršnoj vlasti i upravljanju javnim resursima.

Iz DF-a poručuju da će njihovi predstavnici u vlasti preduzeti sve mjere da zaštite zakonitost u radu Vlade Federacije BiH, ministarstava kojima upravljaju ministri iz DF-a, te javnih preduzeća koja se nalaze u njihovim resorima.

U saopštenju DF-a navodi se da Ekonomski program ove stranke "Vizija 14-22" promoviše depolitizaciju u upravljanju javnim preduzećima.

"Naš cilj je da u javna preduzeća uvedemo princip stručnosti i da njima rukovode najbolji stručnjaci iz date oblasti, a nikako politički podobni kadrovi", navodi se u saopštenju.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE