• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"U Zvorniku napad na BiH i sve njene građane"

Autori mondo.ba Autori SRNA

Premijer FBiH Fadil Novalić i hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović najoštrije su osudili teroristički napad na policijsku stanicu u Zvorniku.

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić oštro je osudio napad na Policijsku stanicu u Zvorniku, pri čemu je jedan policajac ubijen, a dvojica ranjena, ističući da ovaj bezumni čin predstavlja i direktni napad na BiH i sve njene građane.

Novalić je, u ime federalne Vlade i u svoje ime, izrazio iskreno i duboko saučešće porodici ubijenog policajca Dragana Đurića, a njegovim ranjenim kolegama Stevi Milovanoviću i Željku Gajiću zaželio brz i uspješan oporavak.

Federalni premijer je istakao da ovaj bezumni čin predstavlja i direktni napad na BiH i sve njene građane, bez obzira na nacionalnost, vjeru i politička ubjeđenja.

"Ovo je i pokazatelj da sve institucije na svim nivoima vlasti u BiH, a posebno bezbjednosne strukture, moraju djelovati koordinisano i krajnje profesionalno, kako bi bilo spriječeno ponavljanje ovakvih nemilih dešavanja", navodi se u saopštenju premijera Novalića.

Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović rekao je da je teroristički napad u Zvorniku, kada je ubijen jedan policajaca, a ranjena dva, pokazao koliko su svi izloženi opasnosti i da se one ne smiju zanemariti.

"Ovo je pokazatelj da se ne smiju zanemariti opasnosti koje su sada vrlo blizu nas i da se moramo drugačije organizovati da bi svi oni koji razmišljaju o takvim napadima u budućnosti znali da neće imati prostora za takve napade", poručio je Čović, koji je i lider HDZ-a BiH.

On je za "Dnevni avaz" rekao da je zbog toga veoma bitno da BiH ima sistem i da svi budu okrenuti jedni prema drugima.

"Jedino sistemom ovakve stvari možemo držati pod kontrolom", ocijenio je Čović i potvrdio da je, prema prvim informacijama od nosilaca obavještajno-bezbjednosnih aktivnosti, dobio potvrdu da je riječ o terorističkom činu.

Čović je izjavio da će se na današnjoj sjednici Predsjedništva, osim o informaciji o bezbjednosnoj situaciji u BiH, raspravljati i o tome da se teroristički napad na policijsku stanicu u Zvorniku negativno ne odrazi povratnike u Republiku Srpsku.

"Uvijek jedna ovakva akcija ima i neku reakciju. Zato nam treba sistem da se ne desi da bilo ko ko je nevin ispašta zbog ovakvih stvari na bilo koji način", rekao je Čović.

U terorističkom napadu na policijsku stanicu u Zvorniku, koji je sinoć izvršio Nerdin Ibrić iz sela Sapna, ubijen je policajac Dragan Đurić, a ranjeni su policajci Željko Gajić i Stevo Milovanović.

Napadač je likvidiran prilikom razmjene vatre.

Pripadnik vehabijskog pokreta je uz poklič "Alahu ekber" oko 19.00 časova upao u prostorije policijske stanice i odmah počeo da puca iz automatske puške.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Znaci. "zivljelo bratstvo i jedinstvo"

MONDO REPORTAŽE