• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Špirić: Terorizam u BiH u akutnoj fazi

Autor SRNA

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić izjavio je Srni da akt terorizma u Zvorniku, nažalost, pokazuje da terorizam kao savremena bolest čovječanstva u BiH ulazi u akutnu fazu.

"Kao i svaka maligna bolest u metastazi, zahtijeva mnogo složeniju i komplikovaniju terapiju i procedure. Da bi se one primijenile, na to saglasnost mora dati i sam pacijent. Bojim se da ovim i inim slučajevima BiH u ulozi pacijenta neće dozvoliti primjenu kombinovane terapije, nego će unutrašnjom neiskrenošću i pogrešnom terapijom i dalje podsticati razvoj te opake bolesti", rekao je Špirić.

Ocijenivši da bi bilo dobro da Zvornik ostane usamljen i izolovan slučaj, on je podsjetio da već dugo upozorava da je BiH, od Dejtona do danas, poligon za projekte izvan nje.


"U BiH 20 godina se podstiče i razvija dirigovani terorizam. Strah me da ulazimo u fazu kada BiH gubi odgovor na ovaj globalni izazov i postaje njegova žrtva", upozorio je Špirić.

On je dodao da mu se čini da BiH ulazi u fazu kada će dirigovani terorizam biti ulazna karta u novo prekrajanje granica u globalnom smislu.

"Pravo je pitanje za sve nas gdje smo mi tu? Kada budemo imali odgovor na to pitanje sve smo bliži rješenju", zaključio je Špirić.

U terorističkom napadu na policijsku stanicu u Zvorniku, koji je sinoć izvršio Nerdin Ibrić iz sela Sapna, ubijen je policajac Dragan Đurić, a ranjeni policajci Željko Gajić i Stevo Milovanović.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE