• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I djevojke iz BiH u njemačkom lancu prostitucije

Autor mondo.ba

Hrvatski Uskok je podigao optužnicu protiv petorice pripadnika međunarodne zločinačke grupe, koja je od jula prošle godine angažovala više djevojaka iz Hrvatske, Srbije te Bosne i Hercegovine radi prostitucije po hotelima u Njemačkoj.

Grupa je prema Uskokovim sumnjama povezao 51-godišnji njemački državljanin Darko Z. koji je u više njemačkih gradova organizovao "pružanje seksualnih usluga u zamjenu za novac od strane većeg broja djevojaka", prenosi Fena.

Dio zarade od 63.000 evra koji su djevojke poslale organizatoru, svodnici su međusobno podijelili u skladu sa složenosti poslom i prethodnom dogovoru.  

Organizatori lanca prostitucije prethodno su napravili fotografije i kodna imena djevojaka koje su objavljivali na internetskim stranicama  i oglasima pri čemu su potencijalnim klijentima omogućili upoznavanje s djevojkama na privatnim on-line "chatovima".  

Tužilaštvo tvrdi da su članovi grupe prostituciju dogovarali putem mobitela s njemačkim

 pozivnim brojevima, a nakon dogovorene vrste spolne usluge, cijene i termina, klijente, kojih je navodno bilo najmanje 2.000, upućivali u hotele i apartmane gdje su ih djevojke "zadovoljavale" navodno po cijeni od 60 do 250 evra.  

Uskok traži da se protiv organizatora lanca produlji istražni zatvor u kojem se nalazi od kraja januara kada je zagrebačka policija u saradnji s Uskokom i njemačkom policijom te Državnom agencijom za istrage i zaštitu (SIPA) razbila tu zločinačku grupu.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE