• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Traga se za 11 nestalih državljana BiH

Autor SRNA

Interpol traga za 11 nestalih državljana BiH, među kojima je i trogodišnji dječak nestao prije dvije godine u Italiji.

Trogodišnji Ismail Davud Mešinović, rođen je u Italiji gdje je i nestao u decembru 2013. godine, u Belunou.

Na listi nestalih, za kojim traga Interpol, nalaze se i Adem Čomor (61) iz Mostara, gdje je i nestao u januaru 2013. godine, Almerisa Ćudić (38), rođena u Gračanici, a nestala u aprilu prošle godine u Srebreniku, Jadranko Gabrić (59) iz Mostara koji je 1999. godine nestao u Sarajevu.

Interpol traga i za Daliborom Milanovićem (34) iz Mostara gdje je i nestao u februaru 2014. godine, Ingom Perković (29) iz Livna, koja je tu i nestala 2001. godine, te Goranom Šimićem (29) iz Banjaluke gdje je i nestao u avgustu 2014. godine.

Asim Siljković (55) iz Vlasenice, za kojim traga Interpol, nestao je u maju 2005. godine u Ankoni, prenosi portal "Kliks".

Ova međunarodna policijska organizacija traga za Darkom Stančevićem rođenim u Mostaru, u kojem je nestao u decembru 1982. godine kada je imao samo dvije godine, Ivanom Vegarom (39) iz Sarajeva koji je u julu 2004. godine nestao u Ljubuškom i za Dijanom Zelić (54) iz Prijedora gdje je i nestala u novembru 2010. godine.

BiH je članica Interpola od 1992. godine, a Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH ima zadatak da obezbijedi, implementira i razvija saradnju agencija za provođenje zakona iz BiH s međunarodnim organizacijama policije na globalnom i regionalnom nivou.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE