• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Parlamentarna skupština BiH bez tačke o terorizmu

Autor SRNA

Savjet ministara BiH do danas nije dostavio Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH informaciju u vezi sa terorističkim napadom u Zvorniku i nije realno da se ona nađe na dnevnom redu sutrašnje sjednice, izjavio je Džaferović.

"Imamo informaciju da Savjet ministara radi na tome", rekao je predsjedavajući ovog doma Šefik Džaferović i dodao da je Prošireni kolegijum Predstavničkog doma dogovorio da se nakon hapšenja i pretresa u Republici Srpskoj, koji su uslijedili poslije terorističkog napada u Zvorniku, zatraži dopunjena informacija o svim tim događajima, te aktivnostima policijskih agencija na nivou BiH prije i poslije tog napada.

Prema njegovim riječima, kad stigne dopunjena informacija koja će obuhvatiti i akciju "Ruben" u Republici Srpskoj, ona će biti uvrštena u dnevni red sjednice parlamenta.

"Dnevni red sutrašnje sjednice je zaključen i nije realno da ova tačka bude uvrštena", zaključio je Džaferović.

On je dodao da je u dnevni red sutrašnje sjednice Predstavničkog doma, nakon što je Zajednički kolegijum oba doma Parlamentarne skupštine BiH danas razmotrio dopis Ministarstva spoljnih poslova BiH o informaciji Misije BiH pri Manival komitetu o mogućim sankcijama prema BiH, uvršteno razmatranje po hitnom postupku prijedloga izmjena i dopuna Krivičnog zakona BiH.

Zajednički kolegijum danas je obavio konsultacije o imenovanju sekretara domova i sekretara Zajedničke službe parlamenta BiH.

Džaferović je rekao da Kolegijum predlaže domovima da sekretar Zajedničke službe bude imenovan na prijedlog DF-a, Predstavničkog doma na prijedlog HDZ-a BiH i Doma naroda na prijedlog SDS-a, PDP-a i NDP-a.

Prema njegovim riječima, Predstavnički dom svoj dio posla trebalo bi da obavi na sutrašnjoj sjednici, Dom naroda na sjednici 18. maja, a sekretari bi na dužnost stupili 26. maja.

Sjednica Predstavničkog doma prvobitno je trebalo da bude održana 29. aprila, ali je odgođena uz zahtjev Kolegijuma ovog doma da prva tačka te sjednice u novom terminu bude informacija Savjeta ministara BiH o terorističkom napadu u Zvorniku.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE