• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čović: Sve spremno za doček pape

Autor SRNA

Nadležni organi u BiH spremni su za doček pape Franje BiH 6. juna, izjavio je predsjednik Organizacionog odbora za doček Dragan Čović.

Čović je rekao da je predviđeno u jutarnjim časovima službena posjeta pape Franje Predsjedništvu BiH, a nakon toga sveta misa na stadionu Koševu.

"Imamo sedam pododbora koji rade na pripremama za doček. Vjerujem da smo na pravi način to učinili i da će papa Franjo kao pravi prijatelj BiH biti dočekan", rekao je Čović na konferenciji za novinare u Sarajevu.

Prema njegovim riječima, najteže pripreme su za događaj na stadionu Koševo, gdje se očekuje od 70.000 do 80.000 ljudi koji se moraju prijaviti za dolazak posredstvom župnih kancelarija.

"Kada je riječ o bezbjednosti, svi elementi su pod kontrolom", rekao je Čović, koji je i hrvatski član Predsjedništva BiH.

Šef Pododbora za bezbjednost Mirsad Vilić rekao je da su trase kretanja toga dana po Sarajevu određene i da se razmjenjuju bezbjednosne informacije sa bezbjedosnim agencijama iz Vatikana.

"Sve radimo u skladu sa crkvenim i državnim protokolom. Naše bezbjednosne agencije su opremljene za ovakav događaj", rekao je Vilić, koji je i direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela.

Vilić vjeruje da će policijski službenici BiH potvrditi profesionalizam.

"Preduzete su sve mjere zaštite, bezbjednosna procjena se vrši, na dan dolaska pape, specijalne mjere će pokriti sve aspekte bezbjednosti da bi posjeta protekla u najboljem redu", rekao je Vilić.

Policija je otvorila direktnu telefonsku liniju za saradnju sa građanima 033 779 118.

"Želimo da dokažemo spremnost da uradimo sve na profesionalnom nivou. Nakon 20. maja znaćemo tačan broj policijskih službenika koji će obezbjeđivati posjetu", rekao je Vilić.

Prema njegovim riječima, u saradnji sa policijama iz regiona biće provjeravani dolasci hodočasnika na graničnim prelazima.

Predsjedništvo BiH donijelo je odluku o angažovanju Oružanih snaga BiH povodom posjete pape Franje BiH 6. juna.

Pripadnici Oružanih snaga BiH biće angažovani na aktivnostima podrške nadležnim civilnim organima vlasti u realizaciji bezbjednosnih aktivnosti i u skladu sa zakonskim ovlaštenjima.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE