• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BiH neće na crnu listu

Autor SRNA

Nakon postignutih pozitivnih rezultata, predstavnici Manivalasu istali i skoru mogućnost skidanja BiH sa, takozvane, sive liste jer zbog ispunjavanja potrebnih uslova, BiH više neće biti označena kao nekooperativna zemlja.

 BiH neće na crnu listu Izvor: Samir Cacan, MONDO

Izvor: Samir Cacan, MONDO

Na sastanku Operativne grupe za finansijsko djelovanje u Parizu izraženo je zadovoljstvo i priznat napredak usvajanjem Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona BiH.

Na sastanku je pohvaljena i spremnost BiH da se bori protiv svih oblika organizovanog kriminala.

U saopštenju Savjeta ministara BiH navodi se da je tokom sastanka u Parizu, kojem su prisustvovali predstavnici Savjeta ministara BiH predvođeni zamjenikom ministra pravde BiH Nezirom Pivićem, istaknuto da ne postoji razlog da BiH ide na crnu listu i zaključeno je da će nadležne institucije u BiH nastaviti da jačaju institucionalne kapacitete u saradnji sa međunarodnim finansijskim institucijama.

Nakon postignutih pozitivnih rezultata, predstavnici Manivala istakli su skoru mogućnosti uklanjanja BiH sa sive liste jer, zbog ispunjavanja potrebnih uslova, BiH više neće biti označena kao nekooperativna zemlja.

U ime Manivala sastanku u Parizu je prisustvovao Džon Ringut, napominje se u saopštenju Savjeta ministara BiH.

Delegati Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH usvojili su juče u Sarajevu Zakon o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona BiH, a protiv su glasali delegati iz SNSD-a i DNS-a.

Predsjedavajući Kluba delegata srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Sredoje Nović najavio je prethodno da delegati iz SNSD-a i DNS-a neće glasati za Prijedlog izmjena i dopuna Krivičnog zakona BiH, jer nisu uvažene primjedbe Republike Srpske.

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bariša Čolak smatra da su usvajanjem izmjena Krivičnog zakona omogućeni povoljniji uslovi za neometane finansijske transakcije domaćih privrednih subjekata, bez rigoroznih provjera kakve je Manival najavljivao.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE