• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rezultati popisa i dalje na čekanju

Autor SRNA

Agencija za statistiku BiH saopštila je danas da bi mogao biti prolongiran početak objavljivanja konačnih rezultata popisa stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH 2013. godine.

U saopštenju se dodaje da na jučerašnjoj sjednici Centralnog popisnog biroa nije usvojen Prijedlog jedinstvenog programa obrade popisne građe Popisa stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH 2013 godine, koji utvrđuje pravila za izvođenje rezidenta i pravila za uključivanje/isključivanje određenog broja popisnica u procesu obrade podataka.

Prijedlog, kako se navodi, nije usvojen zbog toga što tri statističke institucije nisu postigle saglasnost o setu pravila za određivanje statusa rezidenta (stalnog stanovništva) koja će se koristiti tokom obrade podataka popisa.

Centralni popisni biro zaključio je da Agencija za statistiku BiH treba da dopuni prijedlog jedinstvenog programa sa usaglašenim primjedbama i sugestijama i dostavi ga Savjetu ministara BiH i Međunarodnoj monitoring misiji.

Iz Agencije poručuju da Savjet ministara BiH, na osnovu Memoranduma o razumijevanju, koji je potpisalo sa Evropskom komisijom i Savjetom Evrope 18. aprila 2012. godine, može zatražiti pomoć eksperata Međunarodne monitoring misije da predloži set pravila koji će omogućiti da rezultati popisa 2013. godine u BiH budu kvalitetni, upotrebljivi i međunarodno priznati i uporedivi.

Tagovi

BiH

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE