• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cvijanović: Ne plašim se rasprave o snimku

Autor SRNA

Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da se ne plaši rasprave o spornom audio-materijalu u Narodnoj skupštini Srpske, jer nije počinila nijedno krivično djelo.

"Protiv mene je počinjeno krivično djelo. Nisam bila ni saučesnik u nekom krivičnom djelu, a neki jesu, pribavljajući takve materijale, sklapajući ih i promovišući u vrijeme kada je trebalo da bude formirana vlast, s jasnim ciljem da to bude spriječeno", rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci.

Ona je ponovila da pravosudni organi treba da utvrde da li je bila prisluškivana i da li je audio-materijal na kojem, navodno, govori o "kupovini" poslanika montiran.

"Sa zadovoljstvom ću otići u parlament. Treba pričati o tome ko su pojedinci koji se bave ovim poslovima, ko su službe koje pomažu da se rade takve nezakonite radnje i ko koga prvi obavještava o tim stvarima, te kako smo došli do tog materijala i uporediti i jedan i drugi materijal, i vidjeti ko je šta zapravo na njemu radio", dodala je Cvijanovićeva.

Ona je napomenula da nije bilo pritisaka Vlade Srpske na pravosuđe da ne bude riješen ovaj slučaj, navodeći da ima svoja saznanja o određenim stvarima i da nema problem da ih podijeli sa svima kada za to dođe vrijeme.

Premijer Srpske kaže da joj je u interesu da oba predmeta dobiju svoj epilog - jedan koji se odnosi na neovlašteno prisluškivanje, montiranje, sklapanje i emitovanje nezakonito stečenog materijala, što je vrlo ozbiljna stvar, a da drugi predmet tretira pitanje navodne politike korupcije ili trgovine poslaničkim mandatima.

"U interesu mi je da se oba ta predmeta okončaju i želim da pravosuđe uradi svoj dio posla. Ovdje očigledno opozicija od toga pravi jedan veliki cirkus iz nekoliko razloga. Jedan, zbog toga što znaju da će na nivou BiH doći do prekompozicije vlasti krajem godine, jer su apsolutno poremećeni odnosi, a drugi je to da opozicija gubi tlo pod nogama, jer smo ih očito suočili s njima samima, pa su se pokazali na djelu, funkcionišući kako jesu sa Bakirom Izetbegovićem", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je napomenula da je opozicija pokušala i da napravi "galamu" o nekoj većini, koju nemaju.

"Pitam vas da li je član SDS-a Mićo Mićić još kandidat za premijera Srpske, postoji li problem - da li je neko napustio ovu stranku i da li postoji problem u implementaciji Zakona o javnom radu i miru", kaže Cvijanovićeva.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE