• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Film rušenja premijera Srpske niko neće gledati"

Autor SRNA

Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac poručio je da "film rušenja predsjednika Vlade Republike Srpske Željke Cvijanović sigurno niko neće gledati".

Košarac je naglasio da su scenaristi tog filma određene političke strukture u Sarajevu i dio međunarodne zajednice, koja želi da napravi takvu atmosferu da institucije Srpske ne funkcionišu.

"To je smiješno. Opozicija u Republici Srpskoj pravi galamu na osnovu scenarija koji je pripremljen u težnji da se ispoštuju neki zadaci dijela međunarodne zajednice i probosanskih političkih struktura da se uđe u krizu vlasti u Republici Srpskoj", rekao je Košarac za sarajevsko "Oslobođenje".

Prema njegovim riječima, simptomatično je da se pitanje rušenja Cvijanovićeve otvara u vrijeme kada Vlada Federacije BiH nema skupštinsku većinu.

"Želi se napraviti takva atmosfera da entitetske vlasti ne funkcionišu, a da isključivo funkcionišu institucije na nivou BiH", istakao je Košarac. On je konstatovao da je opozicija u Srpskoj "nejaka i da u njoj postoji mnogo problema".

"Postoji žestok problem u samom SDS-u, gdje imamo naznake da će dio njihove strukture napustiti SDS zbog veoma loše politke koju vodi Mladen Bosić i očigledno je da oni pokušavaju da dio svojih unutrašnjih problema prebace kroz scenska djela na Vladu Republike Srpske", naglasio je Košarac.

Na pitanje hoće li Igor Radojičić biti isključen iz SNSD-a, Košarac je rekao da SNSD nije politička stranka koja isključuje svoje ljude. On je dodao da je Radojičić važan čovjek SNSD-a u proteklih deset godina i da ima politički kredibilitet, te da je istina da ga ne razumije u nekim stavovima.

"Mislim da će u narednom periodu biti intenzivirani razgovori o svim pitanjima, predstoji nam izbor i ostalih organa partije. Predsjednik Milorad Dodik je prije svega normalan čovjek koji cijeni doprinos svakog čovjeka u SNSD-u. Ne znam do kada će Dodik imati granicu tolerancije za Radojičića", rekao je Košarac.

On je naglasio da je Radojičićev izbor da li će napustiti SNSD, te da mu niko iz rukovodstva nije pokazao izlazna vrata.

Govoreći o novoj najavljenoj optužnici protiv direktora Sipe Gorana Zupca zbog nepoštivanja sudske odluke, Košarac je rekao da su problemi u vezi sa Zupcem nastali onog trenutka kada je uhapšen poslanik SDA u Predstavničkom domu parlamenta BiH Šemsudin Mehmedović, zbog optužbi u vezi sa ratnim zločinima počinjenim nad Srbima.

On je naglasio da je Zubac profesionalac koji i danas veoma kvalitetno vodi policijsku agenciju.

Kada je riječ o popisu stanovništva u BiH, Košarac je ocijenio da se popis pokušava politizovati i da postoji niz nelogičnosti.

"Mislim da je greška ommogućiti ljudima koji ne žive u BiH deset ili dvadeset godina da se izjašnjavaju kao stanovnici i da budu popisivani, jer to nije faktičko stanje i mislim da tu postoji potreba za nastavkom majorizacije jednog naroda u odnosu na druga dva", istakao je Košarac.

Govoreći o posjeti pape Franje BiH, Košarac je rekao da je to bio veliki događaj za Hrvate, odnosno katolike u BiH, ali sa druge strane, Sarajevo u kojem je boravio papa nije onakvo kako se prikazuje.

"Sve je ličilo na bajku, ali mi smo svjedoci da je stanje potpuno drugačije. Ono što je za pozdraviti jeste poziv pape na mir i toleranciju i to svakom normalnom čovjeku odgovara. Međutim, mi dobro znamo kakvo je stanje u Sarajevu i znamo kakav je odnos određenih političkih struktura sa radikalnim pokretom islama u BiH, znamo da su određene politike uticale na to da građani afro-azijskog porijekla dođu ovdje i danas predstavljaju opštu opasnost", podsjetio je Košarac.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE