• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SIPA oduzela fiskalne kase iz Holiday Inn-a

Autor mondo.ba

SIPA pretresla sarajevski hotel Holiday Inn i oduzela fiskalne kase i relevantnu dokumentaciju koja će služiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Službenici Poreske uprave Federacije BiH, uz asistenciju pripadnika Agencije za istrage i zaštitu BiH, tokom pretresa poslovnih prostorija i objekata u okviru hotela "Holidej" u Sarajevu, koji je u stečaju, do sada su izuzeli fiskalne kase i relevantnu dokumentaciju koja će služiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Iz Kantonalnog tužilaštva Sarajevo saopšteno je da se pretres vrši zbog osnova sumnje da su odgovorna lica privrednog društva "Holidej Resort" Sarajevo, koristeći poslovne prostorije hotela, počinila krivično djelo poreske utaje.

Kantonalno tužilaštvo u saradnji sa Sipom preduzima radnje protiv odgovornih lica privrednog društva "Holidej Resort" zbog postojanja osnova sumnje da su u periodu od jula 2014. godine do danas počinila krivično djelo poreske utaje, odnosno da su dajući lažne podatke o stečenom prihodu izbjegla plaćanje poreznih obaveza.

Kako se nezvanično saznaje, pretreseni su poslovni objekti koji se nalaze u ovom sarajevskom hotelu i to Sarajevo HTD i Sarajevo d.o.o., a inspektori iznose određenu dokumentaciju o poslovanju ovih objekata zbog sumnji na finansijske malverzacije.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE