• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sutra sjednica, DF u opoziciji

Autor SRNA

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH Edin Mušić potvrdio je Srni da je Kolegijum ovog doma dogovorio da će biti podržano usvajanje dnevnog reda sutrašnje sjednice Predstavničkog doma.

On je istakao da će se na sutrašnjoj sjednici znati ko će činiti skupštinsku većinu, nakon što je DF najavio da će djelovati opoziciono.

"Poslanici su odgovorni za sistem kome pripadaju, a koji je definisan i Ustavom. Biće izjašnjavanje i klupsko i individualno i vidjećemo ko čini skupštinsku većinu", rekao je Mušić.

Potpredsjedavajući Predstavničkog doma Saša Mitrović (DF) potvrdio je Srni da će DF u parlamentu djelovati opoziciono, što je i odluka Predsjedništva ove stranke.

On je izrazio nadu da će SDA i HDZ uskoro naći koalicione partnere i formirati parlamentarnu većinu.

Mitrović je rekao da je, prema njegovim saznanjima, predsjednik FBiH Marinko Čavara potpisao ostavke ministara iz reda DF.

Na dnevnom redu sjednice nalaze se Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o utvrđivanju i ostvarivanju potraživanja građana u postupku privatizacije, te prijedlozi zakona o izmjenama i dopunama Zakona o stranim ulaganjima, o tržištu vrijednosnih papira, o jedinstvenom sistemu registracije, kontrole i naplate doprinosa, o izmjenama Zakona o čeku, te o izmjenama Zakona o platama i naknadama u organima vlasti FBiH.

Pred poslanicima trebalo bi da se nađe i prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja po Ugovoru o finansiranju između BiH i Evropske investicijske banke /EIB/ za realizaciju Projekta "Obnovljiva energija `HE Vranduk`".

Sutra bi trebalo da budu razmatrani i prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja po Sporazumu o finansiranju između BiH i Međunarodne asocijacije za razvoj (IDA) za realizaciju Projekta energetske efikasnosti, Prijedlog finansijskog plana - budžeta FERK-a za 2015. godinu, te Program javnih investicija FBiH 2015. – 2017. godine.

Pred poslanicima će se naći i izvještaj o dinamici Projekta izgradnje autoputa na Koridoru "pet ce" koji se finansira iz međunarodnog kredita EIB i EBRD, a koji je Vladi FBiH dostavilo Javno preduzeće "Autoceste FBiH".

Izvještaj o radu i poslovanju javnih preduzeća "Elektroprivreda HZHB Mostar", "Elektroprivreda BiH" iz Sarajeva i "BH-gas" za 2013. godinu, izvještaj Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH, te izvještaj o radu Federalnog pravobranilaštva za 2013. godinu su na, takođe, na dnevnom redu sutrašnje sjednice.

Početak sjednice zakazan je za 10.00 časova.

Tagovi

BiH

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE