• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SzP:Sjednica ili protesti zbog poskupljenja struje

Autor SRNA

Savez za promjene zatražiće da bude održana posebna sjednica Narodne skupštine RS na kojoj bi poslanici trebalo da glasaju protiv poskupljenja struje, zaključeno je na sastanku predstavnika SDS-a, PDP-a, NDP-a, SRS RS i NS-a.

Oni su upozorili da će, ukoliko ne bude podržana njihova inicijativa, preći na vanparlamentane oblike borbe, odnosno da će organizovati demonstracije.

Predsjednik SDS-a Mladen Bosić istakao je da će u narednih nekoliko dana biti prikupljen dovoljan broj potpisa za održavanje posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske.

"Rasipništvo u `Elektroprivredi Srpske` je ogromnih razmjera. Kada bi to suzbili bilo bi prostora za pojeftinjenje struje, a ne za poskupljenje, kako je najavljeno", rekao je Bosić novinarima nakon sastanka u Banjaluci.

Opozicioni lideri su saglasani i da ne smije biti privatizacije elektro-energetskog sektora u Republici Srpskoj.

"Protiv smo privatizacije ovog sektora, jer je to u nadležnosti Srpske. Bilo kakvu privatizaciju mora odobriti Narodna skupština", rekao je Bosić.

Predsjednik NDP-a Dragan Čavić ponovio je da mora biti istražen slučaj spornog audio-materijala o navodnoj "kupovini poslanika".

Opozicioni lideri su istakli i da su protiv bilo kakve rezolucije o Srebrenici.

Govoreći o zvaničnoj politici Rusije, oni su ocijenili da je prijateljska prema Republici Srpskoj i BiH, te da je u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom.

Sastanku su, uz Bosića i Čavića, prisustvovali predsjednik PDP-a Mladen Ivanić, predsjednik SRS Srpske Milanko Mihajilica i poslanik NS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Goran Đorđić.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Ovi sami sebi grizu m*da a bas nista pametno da urade.

MONDO REPORTAŽE