• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Obustavljena i druga istraga o slučaju “Snimak”

Autor mondo.ba

Što se tiče Specijalnog tužilaštva priča o aferi snimak je završena. Nakon što su obustavili istragu protiv premijerke Željke Cvijanović i N.N. lica, po prijavi Dragana Čavića, isto su učinili i sa drugom prijavom.

Nemaju dokaza da su vlasnik firme „InterSoft“ Jasmin Hadžiahmetović i glavni i odgovorni urednik portala „Klix“ neovlašćeno snimali premijerku.

 “Pored saznanja da se sporni originalni snimak razgovora nalazi u posjedu osumnjičenih, odnosno u prostorijama informativnog portala „Klix.ba“, Tužilaštvo je zaključilo da nema dovoljno dokaza da su osumnjičeni lično, pomoću posebnih tehničkih sredstava za audio snimanje neovlašćeno snimili više privatnih razgovora Željke Cvijanović, predsjednice Vlade Republike Srpske, na način kako je to opisano u naredbi o sprovođenju istrage ovog tužilaštva, to je Specijalno tužilaštvo na osnovu člana 232 stav 1 tačka v) Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske donijelo naredbu o obustavi istrage”, odgovoreno je iz Specijalnog tužilaštva RS na pitanje poslanika Adama Šukala, javlja ATV.

A prije zatvaranja istrage o kupovini poslanika po prijavi Dragana Čavića, Specijalno tužilaštvo ispitalo je poslanike Iliju Stevančevića i Vojina Mitrovića. Stevančević nam je kratko poručio da je sve što imao rekao Tužilaštvu i spustio slušalicu. Za razliku od njega, Mitrović je bio nešto detaljniji.

“Bio sam u Specijalnom tužilaštvu u svojstvu svjedoka, izjavu sam dao, biće prilike na Skupštini, da se to što prije raspravi, ja nisam od ljudi koji se mogu kupiti”, rekao je Vojin Mitrović, poslanik u Narodnoj skupštini RS.

 Bez obzira na to što su istrage obustavljene, predstojeća posebna sjednica Parlamenta Srpske o aferi snimak biće posebno interesantna zbog teme, ali i jer je za razliku od ostalih multimedijalna.

 U materijalu za posebnu sjednicu na sajtu Parlamenta Srpske nalaze se i tekstovi sa portala Klix, kao i bloga Slobodana Vaskovića. Poslanici će moći poslušati i sporne snimke. I vladajući i opozicionari uvjeravaju da jedva čekaju tu sjednicu. Rasprava bi trebalo da otkrije ono što nadležni, kroz istrage, nisu uspjeli.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE