• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sindikalci apeluju: Struja da ne poskupi!

Autor SRNA

Predsjedništvo Saveza sindikata Republike Srpske još je jednom pozvalo Vladu Republike Srpske da učini sve da ne dođe do najavljenog poskupljenja električne energije u Republici Srpskoj.

 Sindikat RS: Cijena struje da ostane ista Izvor: MONDO Sivački Goran
Izvor: MONDO Sivački Goran

Iz Saveza sindikata ističu da bi najavljeno poskupljenje struje dodatno ugrozilo položaj radnika koji primaju neredovne i niske plate i već duže vremena imaju problema sa izmirenjem troškova električne enrgije. 

"Svako dodatno poskupljenje električne energije usložilo bi sadašnje već godinama teško stanje u privredi Republike Srpske, a u realnom životu prelomilo bi se preko leđa radnika jer bi upravo oni bili najveće žrtve poskupljenja struje, što je neprihvatljivo", navedeno je u saopštenju. 

Iz Saveza sindikata ističu da bi eventualno poskupljenje struje kao bazičnog energenta uslovilo poskupljenje robe i usluga u Srpskoj, a radnike i njihove porodice dovelo u neizdrživ materijalni i socijalni položaj. 

Regulatorna komisija za energetiku Republike Srpske 11. juna donijela je odluku, prema kojoj je od 1. jula predviđeno prosječno poskupljenje struje za kupce u sistemu javnog snabdijevanja od 8,1 odsto, a prosječno povećanje cijena za kupce iz kategorije domaćinstva iznosi 9,4 odsto. 

Direktor "Elektroprivrede Republike Srpske" Branislava Milekić rekla je juče da će najavljeno povećanje cijene električne energije za privrednike biti manje od 12 odsto i da će cijena zavisiti od obračuna i jačine prenosnog dalekovoda.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE